Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Europæisk Melodi Grand Prix 2015

Debatindlæg
Åben

Gratis

En af de mest sterile vindersange i mange år - og måske blandt de 5 dårligste af alle tilmeldte. Hvordan kunne den slå den mere middelmådige omkvædshymne fra Rusland? I min lille mandegruppe nåede vi frem til følgende: Det er primært umyndige tøser, som stemmer. Og tøser HADER andre tøser, der ser bedre ud end dem selv. Så Ruslands Polina Gagarina havde aldrig en reel chance, mens den lækre svenske fyr var deres drømmes mål. Den svenske sejr var "hjemme", inden afstemningen begyndte.

Gjorde det noget?

Ikke meget, for ved anden gennemlytning blegnede de fleste af mine favoritter såsom Rumænien, Georgien, Belgien, England og Østrig. 3eren Italien var, som så mange andre bidrag, et flot arrangement med dygtige musikere og fængende passager, men der manglede ligesom noget. De gode elementer stod ellers i kø: Englands geniale jazz-swing der blandede Andrew Sisters og Luis Armstrong. Belgiens a capella med en forsanger, der mindede mig om skakfænomenet Bobby Fischer. Georgiens vrede næb med et dramatisk outfit som Siouxsie fra the Banshees. Østrigs piaono-crooner med en snert af Elton John, Paul McCartney og Supertramp. Eller såmænd Ungarns fromme harmonier i Nana Mouskouri-stil.

Den måske mest musikalske af os stemte på Frankrigs meget franske chanson, og det var også ham, der satte spot på problemet: Fraværet af et rigtigt sammenhængende melodiforløb med en eller anden udfoldet idé. De gode bidder kom dumpende ned i gryden - enten som tomme automatiske klicheer - eller som opstyltede kontraster uden indre nødvendighed og pointe. Patos var mærkbart ude af proportioner over næsten hele linien, og min egen favorit, Estland, der startede i fin underspillet stil, endte også med glimmer og skrål fra en hårdt pumpet grand prix-dulle. Latterligt var det, at Australien deltog med et nummer, der lød som Billy Ocean anno 1980erne. Men hvad pokker, EU tror jo også de skal rumme hele verden minus Rusland..

MGP er idag primært et lysshow, og kan man leve med løgnen "song contest", er det sikkert udmærket. Som sang-konkurrence dur det dog ikke, især måske pga. teenage-pigernes SMS-stemmer - og dermed nåede vi frem til min gamle kongstanke her i hundredeåret for kvindelig valgret ;-)

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper