Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Anders Samuelsens skatte-fortalelse

Debatindlæg
Åben

Gratis

Folketingsvalget 2015 er skudt i gang med afholdelse torsdag d. 18. juni, og traditionen tro startede man med en partilederrunde på DRs førende kanal. Efter en times debat talte Alternativets Uffe Elbæk om at sætte arbejdstiden ned til 30 timer om ugen - evt. ved at konvertere lønstigning til fritid gennem en periode på ti år. Problemet er, at nogle er udbrændte, mens andre er udenfor. Samuelsens svar til Elbæk var befriende ærligt:

En måde at løse det på, eller prøve, er at gøre på den måde, Uffe peger på, men man kunne jo også gøre noget andet. Grunden til, at der er mange, der arbejder mere end de egentlig har lyst til. Det er jo bl.a. fordi skatten er så høj. Altså: i 60erne, der var man jo i stand til med en familie at leve af en indtægt, og det var jo også sådan at man kunne komme på hospitalet, og man kunne også op gennem 70erne få passet sine børn. Idag er en almindelig familie tvunget til, at begge arbejder fuld tid....

AS stod altså og sagde, at en nedsættelse af skatteprocenten vil få folk til at arbejde mindre. Ganske ofte taler samme type politikere om at sænke topskatten for at få folk til at arbejde mere (vækst, vækst og atter vækst), men det kan ifølge Samuelsen altså også være, folk foretrækker at arbejde mindre. (Fænomenet er velkendt og kaldes populært "hængekøjeeffekten").

Vi har her en klar, omend indirekte, indrømmelse af, at man ikke aner, hvad en given skattepolitik vil føre til. Hvis man er så fræk at generalisere dette dilemma, kan det være et vink med en vognstang om, at den finere økonomiske politik i vid udstrækning - og trods de mange regneark fra ministerier og tænketanke - er og bliver en trossag. En interessant tanke i en tid, hvor de fleste partier taler om at sætte ydelserne til de arbejdsløse ned for med adfærdsterapi at dirigere dem til at skabe den merværdi, der kan frelse Danmarks økonomi.

Kilde: partilederrunden 27. maj 2015 DR-tv

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper