Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

I dagens anledning: Udvid demokratiet : Giv undulater stemmeret !

En af mine gode venner, der er formand for Reformisterne og bagmand for Maskulin Modstand, skrev for et par år siden et indlæg om valgretten. Når man ser, hvad folkestyret har udviklet sig til, må det være på sin plads med et genoptryk:

Siden den første Grundlov kom i 1849, er stemmeret blevet udvidet ganske betragteligt. Hvor det tidligere kun var besiddende mænd i en moden alder der kunne stemme, kom der bid for bid andre grupper med.

Først de mindre besiddende, så kvinderne, så straffefangerne og de åndssvage, og til sidst de unge på 18 år. Her stopper det næppe, for flere politikere på venstrefløjen ønsker, at også børn skal have stemmeret. . I partiet er vi ganske betænkelige ved denne udvikling, men da man næppe kan ændre på denne dårskab, kan vi ligsågodt lave et modtræk, og udvide stemmeretten til udvalgte grupper af dyreriget. Dyrenes verden rummer masser af muligheder, og dermed for politikerne også helt nye og meget store vælgergrupper at lefle for.

. Udover at gå på strandhugst hos stemmekvæget, kunne man fx. forestille sig, at de konservative ville have en Bjørnecheck på sit valgprogram, at de radikale ville sænke momsen på økologisk hundemad og fuglefrø, at SF ville forbyde al handel med dyr, at Dansk Folkeparti ville lefle for den indre svinehund og smide alle aber ud af landet med mindre de ville integrere sig og drikke nogle bajere med os andre, at Enhedslisten ville kræve et Ungdoms-hundehus for utilpassede køtere, at Socialdemokraterne ville gennemføre et forbud mod dyresex og at Venstre ville oprette et reservat for afdankede venstre-løver.

Mulighederne er uanede, og vil være et godt supplement til den særinteresse politik der længe har hersket, eksempelvis: . Ældrepolitik, familiepolitik, ungdomspolitik, børnepolitik,handicappolitik osv. osv.

. De der mener at det er et skråplan at give dyr stemmeret må se på, om det ikke er ligeså fornuftigt som at have givet stemmeret til : Fruentimmere, unge, evnesvage, straffefanger og folk på overførselsindkomst. . Og mht. de politikere der bliver valgt, så kan det jo næppe blive værre alligevel.

. Måske kan dyrene ligefrem levere en overraskende og tiltrængt fornyelse i dansk politik. For nogle år siden vandt en abe i et aktiespil over nogle skrappe drenge fra finansverdenen. Aben kastede nogle tilfældige dartpile på en tavle, hvor der var ophængt nogle aktier, som den så skulle investere i. . Abens sejr viste, at det måske ikke er så tosset at overlade vigtige beslutninger til dyr, thi visse sager er alt for alvorlige til at lade mennesker afgøre alene.

. Her i partikontoret har vi en sød undulat der hedder Adolf. Den er medlem af Liberal Alliance, men absurd nok kan den med de nuværende regler ikke stemme. . Som en start ønsker vi, at undulaterne får stemmeret. Som en slags forsøg. . Når vi foretrækker at starte med denne lille papegøjeart, er det fordi Folketinget i forvejen mestendels består af papegøjer. . Hvis forsøget bliver en succes, bør det udvides til at omfatte flere dyrearter.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x