Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Alternativet til middelklassematerialismen

Mange ynder at gøre grin med Alternativets forslag om 30 timers arbejdsuge, og det er symptomatisk, at selv folkene i Enhedslisten er for politisk afrettede til at være positive. Standard-indvendingen er, at det ikke hænger sammen, men det er faktisk noget vås. Måske er Elbæk ikke verdensmester i regneark, men han har sagt højt og tydeligt, at nedgangen i timer skal følge den øgede produktivitet, sådan at øget realløn veksles til fritid - hængekøjeeffekten i stor skala.

Hvis real-timelønnen altså stiger med 7/30 (23%) på 10 år (hvilket er helt normalt), kan arbejdstiden sættes ned fra 37 til 30 uden at tabe realløn. Og der behøver ikke blive skabt et eneste ekstra job noget steds. Vi skal blot acceptere det økonomiske niveau vi har nu.

Men det vil den materialistiske middelklasse jo ikke nøjes med, om den så skal stresse os allesammen ihjel, og for at bortlede opmærksomheden fra den usympatiske menneskelige griskhed, vælter hån, spot og latterliggørelse ned over liste Å fra både højre og venstre.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn