Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

307

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Er det virkelig bedre at hjælpe én i stedet for ti flygtninge?

Gratis

Del indlæg

Imens Danmark har været i en art osteklokke under valgkampen, så er der sket flere interessante ting ude i verden. For eksempel har Norge besluttet at tage 8.000 ekstra flygtninge fra Syrien. Dette lyder jo umiddelbart som en smuk gestus, som ingen kan være imod. Eller kan man?

For hvad koster det egentlig at hente flygtninge til Norge?

Statistisk sentralbyrå, det norske svar på Danmarks Statistik, anslår, at 10.000 ekstra syriske flygtninge vil koste Norge over 20 mia. norske kroner over en ti-årig periode eller 2 mio. per flygtning.

Til sammenligning bad Libanons regering om 1,7 mia. $ til at hjælpe de 1,2 mio. syriske flygtninge i landet, men fik kun 700 mio. $ af donorer.

Kort sagt:

Det at hjælpe 8.000 ud af de millioner af syrere på flugt betyder, at andre millioner lades i stikken uden nødvendig mad, medicin, skolegang m.m. Penge, heller ikke norske oliepenge, kan ikke bruges to gange.

Situationen kan sammenlignes med Danmark, hvor stadigt stigende udgifter til asylsøgere, 9,2 mia. kr. i 2015 , finansieres med lavere ulandsbistand.

Vi hjælper altså også i Danmark de få heldige, der har råd til at betale menneskesmuglerne, mens det store flertal må se langt efter en omkostningseffektiv prioritering af skatteborgernes knappe midler.

Er det virkelig bedre at hjælpe én i stedet for ti flygtninge?

Kilder:
http://www.nrk.no/norge/beregn...
http://www.voanews.com/content...

Del eller citer ved at kopiere linket her

Seneste ændring: 

11/12/2019 - 14:08

10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem eller sponsor her

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper