Vi skal bruge 334 betalende brugere mere for at "breake even" - vil du være en af dem?


FOLKETS kan kun eksistere i kraft af direkte opbakning fra brugerne

Se hvordan DU hjælper

Primære faneblade

Er det virkelig bedre at hjælpe én i stedet for ti flygtninge?

Antal

Debatindlæg af Mathias Føns

Imens Danmark har været i en art osteklokke under valgkampen, så er der sket flere interessante ting ude i verden. For eksempel har Norge besluttet at tage 8.000 ekstra flygtninge fra Syrien. Dette lyder jo umiddelbart som en smuk gestus, som ingen kan være imod. Eller kan man?

For hvad koster det egentlig at hente flygtninge til Norge?

Statistisk sentralbyrå, det norske svar på Danmarks Statistik, anslår, at 10.000 ekstra syriske flygtninge vil koste Norge over 20 mia. norske kroner over en ti-årig periode eller 2 mio. per flygtning.

Til sammenligning bad Libanons regering om 1,7 mia. $ til at hjælpe de 1,2 mio. syriske flygtninge i landet, men fik kun 700 mio. $ af donorer.

Kort sagt:

Det at hjælpe 8.000 ud af de millioner af syrere på flugt betyder, at andre millioner lades i stikken uden nødvendig mad, medicin, skolegang m.m. Penge, heller ikke norske oliepenge, kan ikke bruges to gange.

Situationen kan sammenlignes med Danmark, hvor stadigt stigende udgifter til asylsøgere, 9,2 mia. kr. i 2015 , finansieres med lavere ulandsbistand.

Vi hjælper altså også i Danmark de få heldige, der har råd til at betale menneskesmuglerne, mens det store flertal må se langt efter en omkostningseffektiv prioritering af skatteborgernes knappe midler.

Er det virkelig bedre at hjælpe én i stedet for ti flygtninge?

Kilder:
http://www.nrk.no/norge/beregn...
http://www.voanews.com/content...

Udgivet: 

24/06/2015 - 09:43

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:30