Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Folketingets brystbonus

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Folketingets brystbonus

Skrevet af Lennart Kiil

Her på Folkets Avis er vi af den overbevisning, at det vigtigste organ på en forsker er hovedet. Den holdning deler man tilsyneladende ikke i de politiske klasser. Det viser YDUN-programmet som netop er vedtaget.

Samtlige partier i Folketinget foruden Liberal Alliance har besluttet, at kvindelige forskere skal favoriseres - simpelthen fordi de er kvinder. Forskere med XX-kromosomer får en brystbonus fra Folketinget.

Men når vi danskere nu betaler vores rigelige skatter og afgifter, så forventer vi også med rette, at vores penge bruges så effektivt som muligt. Det gør de ikke. For hvis vi skal have mest mulig forskning for vores skattekroner, er det helt afgørende, at det bliver evner og ikke en forskers køn, der ligger til grund for beslutninger om tildeling af forskningsmidler.

Når Folketingets politikere øremærker en pulje specielt til kvinder og systematisk vælger kvinder frem for mænd i de situationer, hvor kandidaterne er stort set lige gode, så misbruger politikerne både vores tillid og de skattekroner, de er sat til at forvalte.

For slet ikke at nævne den kendsgerning, at der er tale om kønsdiskrimination imod mænd - direkte fra landets mest magtfulde institution. Ja, Folketinget kønsdiskriminerer imod mænd. Det er ingen overdrivelse. Bid lige mærke i det.

Vi mener, det afgørende må være, hvad en forsker har mellem ørene. Ikke mellem benene eller på brystpartiet. Sig sammen med os fra over for Folketingets favorisering af kvindelige forskere.

Favorisering skaber aldrig andet end splid, mistro og misundelse. Og favorisering medfører, at vi får mindre for vores skattekroner, end vi ellers ville.

Del Folketingets brystbonus