Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Knæk systemet - ikke manden

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Knæk systemet - ikke manden

Skrevet af Lennart Kiil

De mange særregler om eftervederlag og en lang række andre gavmilde ydelser reserveret til politikere er et klart udtryk for priviligering af den herskende klasse på folkets bekostning.

Men hvorfor fokuserer pressen i Danmark så på enkeltpersoner, der bare følger reglerne, i stedet for at fokusere på selve reglerne og det korrupte og korrumperende system?

Det skyldes to ting:

For det første er pressen selv en del af den herskende klasse der udbytter den almindelige befolkning. Så i bund og grund ønsker pressen ikke at ændre på tingene. Det kunne jo komme dertil, at pressen selv måtte opgive de mange 100 millioner den modtager i bestikkelse fra staten hvert år i form af såkaldt mediestøtte.

Ved ikke at angribe selve systemet undgår pressen at kaste lys over egen dobbeltmoral og priviligering - og så lægger pressen sig heller ikke fundamentalt ud med det system, der holder hånden under den.

For det andet ønsker pressen skandale og drama. Så længe systemets regler giver politikere mulighed for at rage til sig, så længe vil hovedparten af politikerne gøre dette. Og så har pressen noget at spille forarget over. Det sælger simpelthen aviser med de her personhetze.

Så længe reglerne er intakte har pressen en lind strøm af politikere, der hopper i med begge ben. Skandale og påtaget forargelse følger. Hvis reglerne for alvor blev ændret ville pressen skulle finde sig noget mere væsentligt at skrive om.

DEN ALMINDELIGE PRESSE i Danmark tjener kort sagt ikke folkets interesse, når den kaster sig ud i hovedløse heksejagter på enkeltindivider. For hetz af den typer fjerner fokus fra det egentlige problem som er systemets indretning.

Derfor ser vi medierne gå efter enkeltpersoner, som nyder godt af reglerne, men vi ser aldrig en mere principiel kritik af tendensen til omfordeling fra folket til den herskende klasse. For det ville kræve, at de etablerede medier også rettede det kritiske lys indad.

Vi andre må så forsøge at holde øjnene på bolden og ikke gå efter manden. Vi andre må til stadighed insistere på, at systemet skal indrettes, så det tjener folkets interesser og ikke bare et lille priviligeret udsnit af befolkningen.

Det er i al beskedenhed derfor, at Folkets Avis er vigtig. Nok er det stadig en meget lille avis. Men det er en avis med en meget stor og vigtig opgave.

Vi skal ordne systemet - ikke knække manden.Vi skal gøre det omvendte af, hvad resten af pressen i Danmark prøver på.

Jeg håber, I vil være med.

Del Knæk systemet - ikke manden