Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ny praktikant på Folkets Avis

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ny praktikant på Folkets Avis

Skrevet af Michel Larsson

Hej allesammen!

Mit navn er Michel, og jeg er at finde som praktikant på Folkets Avis de næste tre måneder.

Jeg glæder mig meget til et lærerigt forløb, der forhåbentligt kan give mig en masse ting med i bagagen i mit videre forløb fremover, men samtidig håber jeg også på at kunne give Folkets Avis en masse ting for at styrke den i kampen om læsere i Danmarks store mediebillede.

For starters, lad mig fortælle lidt om mig selv.

Jeg er 25 år, oprindeligt fra København, vokset op i Vestsjælland, halv amerikaner med familie i Californien, og studerer på CBS på Frederiksberg. Jeg er igang med mit sidste år på uddannelsen, hvilket er 2. år på min kandidat. Når året er omme og jeg endelig kan kalde mig færdiguddannet, og skal til at finde mig et voksenarbejde, har jeg gået i skole i 19 år(!). Det er lang tid. Også for sådan en som mig, der egentlig godt kan lide at studere og blive undervist på klassisk vis, med lærer ved tavlen og bøger ved siden af computeren foran mig.

Efter folkeskolen tog jeg et år på High School i USA. Super oplevelse. Det var alt hvad jeg havde forventet efter at have set den ene amerikanske serie efter den anden. Derefter gik jeg på HHX handelskole i Holbæk, hvor afsætning hurtigt fangede min interesse. Det har ført til at jeg nu har en bachelor i interkulturel markedskommunikation fra CBS og er i gang med at tage en Cand.Merc.(kom.) med fokus på PR og marketing.

Jeg opsøgte for 1 års tid siden Folkets Avis’ redaktør og ejer, Lennart, for at vise min interesse for projektet. Jeg havde fulgt lidt med på sidelinjen og syntes at der var masser af potentiale i et aviskoncept, der indebærer et fokus på borgeren mod staten, frem for den linje jeg synes er at finde i de andre etablerede aviser, nemlig rød mod blå. Et synligt tegn på at Folkets Avis varetager borgerens interesser fremfor statens er det faktum at avisen ikke modtager mediestøtte, som næsten alle andre etablerede medier i Danmark, med fokus på politik, gør.

Spørgsmålet er så om det overhovedet er muligt at overleve som politisk avis i Danmark uden at få mediestøtte? Når ens konkurrenter modtager op til flere millioner kroner i støtte, kan lyset for enden af tunnelen godt synes utroligt langt væk. Folkets Avis kan dog stadig godt ane det i det fjerne, virker det til.

Tilbage til mødet med Lennart. Jeg tilbød at hjælpe med fra sidelinjen med de ting som jeg nu engang mente at kunne byde ind med jf. min uddannelse. Det blev til et par gode (synes jeg selv) optimeringer af siden og konceptet. Derfor gav det også fin mening at vælge Folkets Avis som min praktikplads, da jeg nu i tre måneder kan bruge meget mere af min tid på avisen.

Jeg håber på at kunne bidrage yderligere til udvikling af avisens koncept, opsætning af layoutet, samt brug af Facebook som kommunikationskanal til læserne. Jeg vil derfor også eksperimentere med brugen af Facebook på forskellige måder for at se, hvad der virker og hvad der ikke gør. Derudover vil jeg selv arbejde som skribent på avisen, samtidig med at prøve at finde andre dygtige skribenter, der gider at skrive på Folkets Avis, for at styrke dens bredde og brand.

Og lad os så komme i gang.

Del Ny praktikant på Folkets Avis