Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Brian Mørk kaldt for svin, kvindehader og sexist: “Den moderne feminisme er kvindens værste fjende”

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Brian Mørk kaldt for svin, kvindehader og sexist: “Den moderne feminisme er kvindens værste fjende”

Skrevet af Michel Larsson

Komikeren Brian Mørk, der blandt andet skriver for DR, kunne for nyligt finde sig selv midt i en shitstorm, efter han havde udtalt sig kritisk overfor moderne feminisme på sin Facebook side. Det medførte, vanen tro, en masse utilfredse kommentarer. Man kan altid regne med nogle sure miner fra diverse personligheder, skulle man, som kendt person, skrive noget der er bare en smule kontroversielt og politisk ukorrekt.

Men fortjener Brian Mørks kritik virkelig at han skal kaldes for kvindehader, svin og sexist? Lad os se på hvad han egentlig skrev. Det kunne jo, trods alt, være at han havde givet verbale slag med pryglestokken (tak for lån Louis B Knockel) til en udsat gruppe, der ikke var dem berettiget.

Her er det kontroversielle opslag så:

Brian Mørk postulerer at den moderne feminisme fastholder kvinden i den svage rolle som et køn der ikke er i stand til at tage ansvar. Han går videre til at forklare at det kvindelige køn skam er stærkt, men at den moderne feminisme låser kvinden i en barnlig offerrolle.

Mellem linjerne synes det også at være åbenlyst at læse sig til at Mørk tror på styrken hos kvinderne men ser statens (den moderne feminisme) indblanding i deres liv som en bjørnetjeneste for dem, når de jo godt kan selv, uden. Han ser højest sandsynligt at den moderne feminisme udstyrer kvinder med undskyldninger i stedet for bare at lade dem gøre det som de godt kan selv; at være stærke kvinder.

Opslaget slutter endda af med en disclaimer, hvor han gør opmærksom på, at han godt ved at alt ikke er perfekt og at kvinder ikke bare skal holde deres kæft.

Mørk konstaterer dog hurtigt at hans disclaimer ikke var nok for at undgå shitstormen:

Brian Mørk fik nu de moderne feministers vrede at føle. Udover hvad han selv har skrevet har jeg ikke gidet at dykke ned i de specifikke kommentarer. For jeg har set dem før. Mange gange endda. I hver gruppe der måtte blive udsat for kritik, det værende feminister, liberale, nationalkonservative og alt andet godt fra havet, findes der en flok af selvudråbte retfærdighedskæmpere. Formulering har jeg stjålet fra engelsk og fænomenet “Social Justice Warriors”.

SJW-segmentet er den flok af mennesker der med det samme ser muligheden for at vinde en kamp. De er ikke interesseret i dialog men ønsker blot at vinde over fjenden og at forsvare den gruppe som de har set som værende svage med brug for beskyttelse. I det her tilfælde: kvinderne. Derfor har jeg ikke brug for at dykke ned i kommentarsporet for jeg har set det hele før. Hvem kan få flest likes ved at virke mest indigneret? Det er en kedelig leg.

Videre.

Den prøvede komiker kan så konstatere følgende:

Kudos til Mørk for at holde fast i sin pointe i stedet for at undskylde og trække tilbage. For mon ikke at han har fat i den lange ende og at han godt selv ved det? Mørk opsummerer selv de tilnavne han har fået tildelt af vores retfærdighedskæmpere:

Mørk blev kaldt for alverdens skældord. Blandt andet “sexist” en gang eller to. Og hvad så? Som han selv forklarer, preller det af på ham, da han nok selv har indset, hvilken type mennesker han har med at gøre når det kommer til sådanne udgydelser; SJW-segmentet, de selvudråbte retfærdighedskæmpere.

Det sjove er at det som regel er de her mennesker som skader deres “egen” sag mest. For de bliver gennemskuet for den slags personer som de er; Dem der dyrker “os-og-dem-mentaliteten” og er mere interesseret i at få ret, frem for at finde sandheden. Folk der reelt ønsker at fremme en sag søger dialogen for at blive klogere om modargumenterne, i stedet for at nedgøre modparten, der har haft i sinde at prøve at starte en debat.

Herfra skal der derfor lyde en tak til Brian Mørk for at tage tæskene, så vi kan få udstillet disse mennesker for det de egentlig er; sørgelige. Vi må bare håbe på at de selv en dag kan indse det og prøve at ændre deres adfærd. Det er i vores allesammens interesse. Både mænd og kvinder.

Du kan følge Brian Mørk på Facebook her: https://www.facebook.com/Brian...

Men opfør dig nu ordentligt.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS