Primære faneblade
Åben

Gratis

Man tror det er løgn: Sådan her vil det hvide hus komme til at se ud, hvis Donald Trump bliver præsident

Du er ført bag lyset, men fortvivl ej. Billedet er ikke ægte, men det er da meget sjovt.

Du er blevet udsat for et “clickbait”-angreb. Noget der i senere tid er blevet mere og mere populært på Facebook. Grunden til at du bliver udsat for clickbait-angreb fra højre og venstre på Facebook er at websiden hvorpå artiklen, listen eller billedegalleriet ligger, kun får penge for hver gang folk rent faktisk klikker sig ind på den.

Derfor skal overskriften og den lille “teaser-tekst” der følger med under billedet, ikke afsløre noget, men gøre alt i verden for at få dig til at klikke på linket. Derfor ser du overskrifter med “man tror det er løgn”, “hun troede ikke sine egne øjne, da hun så det her” og “så meget tjener verdens rigeste i sekundet”. Man må for guds skyld ikke give svaret væk på forhånd. Det er alt afgørende. Det handler om penge. Det er også derfor at du ser lister på nettet hvor at du skal klikke “næste” for at kunne se næste punkt på listen. Det gør nemlig at du kommer ind på en ny side, med nye reklamer, der giver nye penge i kassen.

Her har jeg brugt samme opskrift. Donald Trump er et nemt offer. Han er udpeget af alverdens medier som værende skør og utilregnelig. Så når jeg skriver at “man tror det er løgn”, er der lagt op til at gode gamle Dee Tee nu igen forstærker det skøre billede af sig selv. I teaser-teksten under billedet prøver jeg også at vække folks forargelse ved at bruge tillægsordene “multi-milliardær” (rige svin), hotelkædeejer (Monopoly manden himself) og kvinde-basher (mandschauvanist). Nu burde folk da virkelig fare op af stolene og klikke på det satans link tænker jeg.

Det skal lige siges at jeg ikke selv mener at Donald Trump er en kvinde-basher. Han har helt sikkert kaldt enkelte kvinder nogle ikke så flatterende ting, men manden elsker og respekterer kvinder meget i følge hans eget udsagn. Det med kvinde-basheren var bare for at få din opmærksomhed og prøve at gøre dig bare en smule forarget, så din lyst til at følge linket blev større.

Men undskyld mig. Det her var blot en lille test for at se hvad der virker bedst til deling på Facebook. Ligegyldige clickbait-artikler eller dybe, kloge og vigtige tekster om vores land, verden og fremtid. Svaret er nok at der skal en kombination af de to ting til. Har vi kun click-bait bliver vi meget hurtigt irrelevante i medielandskabet og har vi kun kloge ord uden at kunne sælge dem ordentligt, så mister vi eksponeringen.

Sandheden er jo at Folkets Avis også skal tjene penge. Vi er et ikke-statsstøttet medie og har skam også brug for at folk klikker sig ind på vores side så der kan ryge nogle penge i kassen. Vi tror på idéen om et frit medie, men måske er det os der er skøre…

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?