Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Moral godt - dobbeltmoral dobbelt så godt

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Moral godt - dobbeltmoral dobbelt så godt

Skrevet af Nicolai Oster

Man kunne i går, d. 14/11, se Socialdemokraternes spidskandidat til regionsvalget i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, efterligne den tidligere norske statsminister, Jens Stoltenberg, ved at optage en video af sig selv, hvor hun kører med taxakunder. Sophie Hæstorp Andersen forsøger med denne video at gøre opmærksom på det regionsvalg, som finder sted samtidig med kommunalvalget.

Alt dette lyder vældigt fint, og det kan være en god måde at få opmærksomhed på det kommende regionsvalg. Men samtidig åbner videoen op for nogle spørgsmål. For den socialdemokratiske spidskandidat har nemlig ikke tingene helt i orden.

Lovovertrædelse for åben skærm

Sophie Hæstorp Andersen er nemlig ikke indehaver af kørekort til erhvervsmæssig personbefordring i personbil. Hun er heller ikke indehaver af førekort i den kommune, hvor optagelserne finder sted. Så vi er rent faktisk vidne til en lovovertrædelse på åben skærm, selvom spidskandidaten ikke tager penge for turen.

I en artikel på Ekstrabladet prøver Sophie Hæstorps valgrådgiver at retfærdiggøre lovovertrædelsen ved at sige, at hun godt må, fordi hun kører kun kører ganske få ture, og fordi hun ikke tager penge for turene. Sådan fungerer virkeligheden dog ikke, da det ikke er tilladt at benytte hyrevogne til sådanne formål.

Det, at Sophie Hæstorp vælger at føre en taxa, er ikke det eneste, som åbner op for spørgsmål. For der bør også stilles spørgsmålstegn ved, hvorvidt spidskandidaten har været dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring, da hun fører køretøjet. For en typisk forsikring for taxaer kan kun anvendes ved taxakørsel.

Alle må være lige for loven

Bilen, som Sophie Hæstorp kører i, har en markant lavere registreringsafgift, da den er registreret på den lave afgift for taxaer. Man må gå ud fra, at spidskandidaten har sørget for, at der er betalt den resterende registreringsafgift, der er på private køretøjer, før hun benyttede køretøjet til optagelserne. Jeg vil dog tillade mig at slå tvivl om dette, da det højst sandsynligvis ikke er tilfældet.

Det er dybt kritisabelt, når politikere på denne måde går ud og bryder lovgivning, som de selv er tilhængere af. Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt. Eller skal man se dette som et tegn på, at Sophie Hæstorp er tilhænger af en liberalisering af lovgivningen omkring hyrevogne og tilhænger af en mindre registreringsafgift?

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS