Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Den Forkerte Forfatter

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

4.2

Den Forkerte Forfatter

Den Forkerte Forfatter er en finurlig og ualmindelig velskrevet roman, der lægger ud i et lidt tidstypisk højt og hæsblæsende tempo, men snart finder sit leje i en genkendelig dansk form for litterær tradition. Den Forkerte Forfatter er en moderne dannelsesroman i syv akter hver med udgangspunkt i en af historierne fra Karen Blixens Syv fantastiske Fortællinger. Forfatteren Lene Rikke Bresson, som er kvinden bag det mere eksotiske klingende nom de plume Carl Tesbaum, får skabt et selvstændigt værk, der trækker tydelige tråde til både nyere og ældre dansk og international litteratur.

Hovedpersonen, Rumle Strange, træder langsomt, men ikke endegyldigt i karakter, og selvom handlingen foregår i et kunstner-miljø, er de udfordringer, han kæmper med, genkendelige og almene. Handlingen i Den Forkerte Forfatter er næsten samtidig, og hovedparten udspiller sig i Århus i halvfemserne. Både personskildringer og tidsånden er flot ramt - det kommer lidt Nils Malmros over det, men fortællingen forbliver hele tiden mere poetisk end socialrealistisk - og tak for det!

Det er ikke en forudsætning, at man har læst Blixens Syv fantastiske Fortællinger, men det giver et ekstra lag til Den Forkerte Forfatter, hvis man har. I det hele taget kan Den Forkerte Forfatter læses på mange niveauer, og uanset om man er bredt litterært orienteret eller ej, er det meget at komme efter i bogen. Historien i sig selv er så godt skrevet og så underholdende, at bogen kan anbefales til alle, og samtidig gør de mange lidt mere indforståede litterære referencer bogen ekstra interessant for den øvede læser. Der er både en klassisk dannelseshistorie og en masse forviklinger på spil i bogen, og hvor meget man får øje på undervejs, hænger sammen med, hvad man ellers har læst.

Den Forkerte Forfatter er en fortrinlig lille bog med en overraskede slutning, hvis omfang gør den særdeles egnet til læsning i Juleferien. Jeg kan anbefale bogen som en lille julegave til andre eller bare som ekstragave til dig selv, så du har noget fornøjeligt at læse her i vinter.

Den Forkerte Forfatter kan købes her til 99,- i trykt udgave og 79,- i e-bog

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36
Emner: 
kultur
Del Den Forkerte Forfatter