Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Tesla-direktør vil smide atombomber på Mars, for at gøre planeten beboelig

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Tesla-direktør vil smide atombomber på Mars, for at gøre planeten beboelig

Skrevet af Michel Larsson

Elon Musk, direktør for Tesla, selskabet der producerer højteknologiske el-biler, har aldrig lagt skjul på sit ønske om at sende mennesker til Mars gennem sit andet firma: SpaceX. I et interview med Stephen Colbert forleden foreslog han to konkrete muligheder for at Mars kunne blive beboelig for mennesker, med tilstande som vi ser dem på jorden. En planet som Elon Musk kalder for et “håndværkertilbud”.

Den ene (og den langsomme måde) ville være at eksportere drivhusgasser fra Jorden og op til Mars. Da drivhusgasserne er med til at opvarme Jorden, ville det både hjælpe Jorden at komme af med dem, da det ville sætte en dæmper for den globale opvarmning, men samtidig ville de kunne opvarme Mars, sådan som man også har set det på Jorden, således at klimaet på Mars vil komme til at minde om Jordens.

Hans andet forslag fik værten af “The Late Show”, Stephen Colbert, til at kalde Elon Musk for en 'superskurk'. Elon Musks andet forslag, der ville virke noget hurtigere, er nemlig at smide atombomber på nord- og sydpolen på Mars. Stephen Colbert kaldte Elon Musk for et ondt geni og sammenlignede ham med Lex Luthor fra Superman.

Der er dog videnskabelige argumenter, der støtter det absurde forslag. Smider man atombomber på polerne på Mars, vil det frigive enorme mængder af varme og smelte isen ved polerne. Dette ville frigøre betydelige mængder CO2 og i teorien gøre Mars’ atmosfære tykkere. Hvis den bliver tyk nok, kan det blive muligt for vand at eksistere i væskeform på planetens overflade. Det ville også starte en drivhuseffekt: I takt med at det bliver varmere, vil mere is smelte, atmosfæren vil blive tykkere og det vil blive endnu varmere.

En anden ting der er værd at bemærke er, at strålingen fra bomberne vil slippe væk fra planeten forholdsvist hurtigt, da atmosfæren er så tynd som den er. Realistisk set, vil det dog kræve mere end ‘bare’ et par bomber ved polerne at varme planeten op og ikke bare smelte lidt is. Alle USAs og Ruslands atombomber ville højest sandsynligt skulle tages i brug, for at det ville have en mærkbar effekt, men er de klar til at donere hele deres arsenal til Elon Musk? Sikkert ikke.

I interviewet fortale Musk også, at SpaceX forhåbentlig vil være klar til at begynde at sende astronauter ud i rummet inden for de næste to til tre år. Og vil altså, ligesom RedBull, udfordre statsmonopolerne på rumrejse. Længere ude i fremtiden har Musk også tænkt sig at sende mennesker til Mars. Et foretagende der får navnet “Mars Colonial Transporter”. Der er dog ingen konkrete planer på bordet endnu for Mars ekspeditionen.

Du kan se interviewet med Elon Musk her:

Del Tesla-direktør vil smide atombomber på Mars, for at gøre planeten beboelig