Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Gavmild – med andres penge

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Gavmild – med andres penge

Skrevet af Lennart Kiil

Man forbavses igen og igen over den skødesløshed hvormed politikerne omgås borgerens skattekroner.

Nu har man for eksempel i Københavns Kommune besluttet bare lige at fordoble det antal millioner man sender til en fond for udenlandske film. 15 millioner giver man dem, mens der spares på de ældre og svage.

Uden at fortrække en mine og som om det var det mest naturlige i verden kanaliserer man lige 7,5 millioner kroner ekstra i retning af de kreative mennesker i den snakkende klasse. Jo da! Ingen smalle steder her.

Nu skulle man jo tro, at et parti som Dansk Folkeparti - der ofte bryster sig af at stå på de syge, gamle og svages side - var imod den her form for uansvarlig prioritering i disse nedskæringstider. Men nej.

Således udtaler kulturborgmester (i sig selv et perverst embede) Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti:"Det er mange penge at prioritere i et budget, så det er et udtryk for den respekt, der er for det gode arbejde som Copenhagen Film Fund har udført for at tiltrække udenlandske film"

Muligvis. Det er i hvert fald IKKE udtryk for respekt for skatteborgerne eller de ældre og syge som betaler prisen, hver gang politikerne skal spille store i slaget for andres penge.

Politikerne elsker at dele ud til projektmagere og "kultur". Det er meget sjovere end at sørge for at al den grundlæggende som kloakering, vejnet og andet af den slags beskidt og hårdt arbejde fungerer.

Modtageren, Thomas Gammeltoft, er selvfølgelig glad for at have fået snablen endnu dybere ned i skatteborgernes lommer og udtaler i noget der mest minder om Orwellsk nysprog:

"Det er et stærkt signal, og flugter med at erhvervsminister Troels Lund Poulsen peger på, at de kreative erhverv som film og tv har et stort potentiale som vækstmotorer."

Hvis de har så meget potentiale, de her "kreative erhverv", hvorfor skal de så konstant støttes i hoved og røv?

- Vi har jo hørt samme tiggervise fra den kant i tyve år?

Den snakkende klasse, mine damer og herrer.

Hvor længe gider vi betale for deres vellevned, mens de mere basale dele af samfundet er i opløsning eller flytter til udlandet?

Del Gavmild – med andres penge