Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Opsang til sundhedsfanatikere

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Opsang til sundhedsfanatikere

Skrevet af Lennart Kiil

Et talstærkt og forventningsfuldt publikum var allerede tidligt på plads, og snakken om sundhedsfanatisme, formynderi, fedme og flæskesvær gik, allerede inden forfatteren kom på scenen, lystigt omkring de mange små borde.

Ved bordene sad en tydeligvist meget blandet skare fra de velnærede, storrygende livsnydere til veltrænede og "kernesunde" mænd i 30'erne og 40'erne. Det kunne ligne modstandere i kampen over sundhed, men stemningen var jovial og humøret højt hele vejen rundt.

Måske var de "usunde" alligevel lidt mere på hjemmebane (og i overtal), for det var ikke just sunde drikke- eller fødevarer, der kendetegnede udbuddet til receptionen - men det smagte godt. Og det - kunne man i aftenens ånd hævde - er jo det væsentlige.

De veltrænede typer lod sig dog hverken ryge eller spise ud af forsamlingen. De holdt stand hele vejen frem til spørgerunden - og godt for det. For deres skepsis over for den veltalende Morten Ebbe Juul Nielsens argumenter og påstande stimulerede diskussionen.

Og det var faktisk spørgerunden og den frie debat ovenpå oplægget, som var aftenenes højdepunkt. Morten Ebbe Juul Nielsen havde kridtet banen op gennem en fin præsentation af de væsenlige omdrejningspunkter i Forbandede Sunddom - og publikum supplere med egne oplevelser og historier.

Det var ganske tydeligt, at her var mere at komme efter. Morten Ebbe Juul Nielsens bog er startskuddet til et større opgør med det tiltagende formynderi, for det er rent faktisk noget, mange mennesker er trætte af - og effekterne af formynderiet er slet ikke så gode, som det ofte påstås fra officielt hold.

Om det så i sidste ende var de veltrænede og kernesunde tilhørere eller de måske lidt mere bodegavante livsnydere, der holdt ud længst i går aftes på Toga, skal jeg ikke kunne sige. Jeg skulle nemlig hjem og arbejde på Folkets Avis.

Del Opsang til sundhedsfanatikere