Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Danskerne lader sig gerne manipulere

Vi er pt vidner til, at regeringens finanslovforslag på ingen måde blive behandlet i dybden. Hverken af pressen, af danskerne eller af politikerne.

Den selvsamme dag, som forslaget blev lanceret, var pressen ude med breaking news om Carl Holsts (CH) afgang som forsvarsminister. Der var ikke mange ord om (endnu) et finanslovsforslag med underskud.

Nu er dampen ved at være gået af CH's afgang og man åbnede Folketinget i går. Hvorfor man så skulle mene, at nu var det da tid til at gå i gang med at kigge på finanslovforslaget, som trods alt sætter rammerne for, hvordan de midler, der er blevet indkasseret i skat, bliver brugt.

Det bliver dog ikke nævnt endnu, da to personsager har taget fokus fra danskerne i stedet. De vil hellere forarges over, at en kriminel plattenslager får lov til at blive i landet, mens en mønsterstuderende bliver udvist – på trods af at denne plattenslager koster meget, meget lidt i forhold til det underskud som regeringen spiller ud med.

Vi har jo behov for underskuddet for at kunne bevare vores velfærdssamfund, vil mange så sige, når vi engang - efter finansloven er vedtaget - vil begynde at diskutere den.

Men det er jo ikke just det, de siger om deltagerne i Luksusfælden, hvor danskerne godt kan klaske sig på låret af grin over folks laden stå til og den derved nært forestående ruin.

At de folkevalgte så begår samme fejl som deltagerne i Luksusfælden, er folk åbenbart blinde overfor.

De få personer, jeg har set diskutere finanslovsforslaget, har alle været folk, der er kommet op af stolen, fordi et område, de har kært, står til at blive beskåret i midler.

Børne- og ungeområdet er specielt et sted, der kan få forældre op af stolene. Der bliver dog ikke foreslået, hvor der så skal skæres, så det gør mindre ondt. Der bliver i stedet foreslået protester og demonstrationer for at lige præcis dette område ikke bliver beskåret.

Da politikerne som altid er bange for ikke at blive genvalgt (og den nuværende regering er bange for hvad der sker, hvis det bliver et 'nej!' 3. december), vil der højst sandsynligt blive lyttet til dem, der kan skaffe flest folk bag sig. Det er oftest børnefamilierne, da der er mange af os her i landet.

Hvad forældrene ikke indser, er, at de ved at gøre dette gør deres børn en bjørnetjeneste af rang ved ikke at ville acceptere besparelser, da den regning der bliver udskrevet, skal betales af børnene senere - med renter.

Spørgsmålet er så, hvad der skal gøres?

Først og fremmest skal vi have en finanslov, der ikke giver underskud. Selv vismændene er inde på dette.

Som de også forklarer, må vi have kigget på vores skatter og afgifter. Disse er med årene vokset sig større og større, hvilket gør at vi pt er langt til højre på lafferkurven.

Vi vil derfor kunne rette op på vores underskud ved at sænke skatterne og fjerne afgifter.

Hvis vi oveni kiggede på det bureaukratiske morads, der er blevet skabt for borgere og virksomheder, og fjernede størstedelen af kravene og genvandt tilliden til, at folk vil hinanden det bedste, vil vi kunne spare endnu mere, når der ikke er behov for at tjekke op på så meget.

Der findes mange andre steder, hvor man højst sandsynligt vil kunne spare penge. Så længe finansloven er i rødt, bør vi alle som en fokusere på, hvor der bliver brugt for mange penge, i stedet for at fokusere på hvor der bliver brugt for lidt. Man kan altid bruge flere penge. Dem der er ovenpå, er dem, der forstår at fjerne det unødvendige og optimere det de har.

I vil aldrig se en virksomhedsbestyrelse acceptere et underskud så mange år i træk, som det Danmark og mange andre lande præsterer i disse tider.

Hvorfor lader vi et land gøre det og hvorfor efterlader vi det som et konkursbo til vores børn?

Del Danskerne lader sig gerne manipulere