Primære faneblade

Lukket

Californien forbyder brug af antibiotika til raske dyr

Guvernør for Californien, Jerry Brown, kaldte det et 'akut folkesundhedsproblem', da han i lørdags gjorde Californien til den første stat i USA, der vil forhindre brug af antibiotika som forebyggende middel i landbruget.

Senator i Californien, Jerry Hill, introducerede loven grundet, at unødvendig brug af antibiotika har vist sig at være forbundet med et stigende antal af antibiotikaresistente infektioner, der gør mere end to millioner amerikanere syge om året og har ført til 23.000 dødsfald som følge. Det skriver Los Angeles Times.

"Videnskaben har slået fast at overforbrug af antibiotika i landbrugsdyr har været medansvarlig for spredningen af antibiotikaresistente sygdomme og modarbejder livsredende udvikling i medicin", noterede Brown.

Brown satte også stor pris på, at den amerikanske fjerkræsindustri allerede frivilligt er begyndt at bruge mindre antibiotika, noget som resten af landbruget burde efterfølge sagde guvernøren og tilføjede: "Forbruget af antibiotika i kødproduktion er ude af kontrol og kan være en trussel mod folkesundheden, da denne form for medicin bliver mindre effektiv til at behandle sygdomme i fremtiden. Denne lov kommer til at sætte en stopper for at medicinen ikke bliver spildt på sunde dyr, da den gerne skulle virke når der rent faktisk er brug for den."

Som det er nu i Californien og resten af USA, kan antibiotika købes uden en recept. Med den nye lov som træder i kræft i starten af 2018, skal landmændene altså anskaffe sig en recept fra en dyrlæge, for at få adgang til medicinen.

I Danmark er det allerede ulovligt at bruge antibiotika, som vækstfremmer eller til forebyggelse af sygdomme, i landbruget. Men hvis antibiotika skal virke på sygdomme i fremtiden, er det vigtigt at resten af verden også undlader at bruge medicinen på raske dyr. Nu har USA taget det første spadestik på deres land.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil