Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

296

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Rusland bomber i Syrien: ISIS på tilbagetog

11/12/2019 - 15:36

Lukket

Torsdag (15/10) bombede russiske kampfly 32 forskellige mål i Syrien omkring byerne Idlib, Hama, Damaskus, Aleppo og Deir ez-Zor. Det skriver Ruslands eget medie: RT.

Russerne har blandt andet ødelagt en jord til luft-missilkaster, som Islamisk Stat tidligere havde erobret fra den syriske hær, og ifølge det russiske forsvarsministerium har bombetogterne fået ISIS til at flygte.

Torsdag fortalte General Igor Konashenkov, på et pressemøde, at det russiske bombefly, Sukhoi Su-34, havde ramt et såkaldt 9K33 Osa (kaldet Gecko af NATO) missilkaster i det østlige Douma tæt på Damaskus. Su-34'eren smed en KAB-500 bombe på en bunker, hvor missilkasteren var gemt.

Bombningen var én af 33 kampmissioner udført russerne i Syrien den dag, og General Konashenkov rapporterer, at ISIS har trukket sig tilbage fra deres positioner som følge. Rusland vil dog intensivere overvågningen af ISIS' positioner og forsyningskæder, til bedre at kunne bekæmpe dem fremover.

Rusland har tidligere på måneden reageret på kritik fra USA, der kritiserede Ruslands luftoffensiv i Syrien. Igor Konashenkov beskylder USA's luftvåben for ikke at bombe Islamisk Stat. Det skriver Reuters.

"Amerikanerne og andre nationer har selv bombet i Syrien i et års tid nu, men vi har grund til at tro at de ikke altid går efter terroristerne" udtalte Konashenkov.

Rusland har altså blandet sig i konflikten i Syrien, men der er uenighed om hvad der skal gøres, og hvem der egentlig gør hvad.

Herunder kan du se nogle af Ruslands seneste bombardementer i Syrien.

Husk at dele

Citer med linket her:

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil