Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

317

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Google optager din stemme - her lytter du til optagelserne

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Spørg Google!

Det er svaret på mange spørgsmål i dag. Og Google ved også meget. Måske mere end godt er.

Og på en eller anden måde virker det mere personligt, når Google optager vores stemmeaktiverede søgninger og kommandoer, end når vi bare skriver på et tastatur i søgefeltet.

Men den stemmestyrede interaktion er kommet for at blive. Det er noget nemmere - især på mobil hvor tastaturet er for lille til, at man kan skrive hurtigt på det. Så er det nemmere at snakke med Google.

I brugerinterfacet oversætter Google vores tale til tekst med det samme. Derfor overrasker det måske mange, at Google gemmer selve optagelsen af vores stemme. Men sådan er det.

Det ville ellers spare Google plads blot at gemme teksten. Men måske bruger de selve optagelserne til at udvikle deres software til at blive bedre til at forstå de forskellige sprog.

Hvis du er nervøs ved, at din stemme ligger hos Google, kan du relativt nemt gøre noget ved det. Du kan slette optagelserne sådan:

  1. Gå til history.google.com
  2. Klik menu-ikonet øverst til venstre
  3. Tryk på 'Tale- og lydaktivitet'
  4. Her finder du alt, du har sagt til og spurgt Google om
  5. Slet det, du vil af med

Det er i øvrigt overraskende, som man kan lyde, når man taler til en maskine. Prøv at lytte til dig selv.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

19/10/2015 - 09:44

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:12

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper