Gå til hovedindhold

Hey ryger - et naturprodukt du har stående i skabet modvirker skadevirkninger ved rygning

Af Lennart
Rygning skaber frie radikaler i kroppen, og det nedbryder cellerne og dermed helbredet. Forskellige antioxidanter modvirker den proces. Hidtil har rådet (ud over rygestop) lydt på blandt andet at spise særlige urter og alger. Ikke særligt appetitligt. Men nu er der godt nyt til rygerne, som også gerne spiser søde sager. En undersøgelse viser nemlig, at honning virker som antioxidant og dermed modvirker nogle af rygningens skader. Det viser et studie af kroniske rygere som løb over 12 uger. Gruppen blev delt op i to. Halvdelen fik så honning, det fik den anden halvdel ikke. Efter de 12 uger sammenlignede forskerne de to halvdele: Det viste sig, at den gruppe, som havde fået honning, var betydeligt mindre udsat for problemer med frie radikaler end halvdelen, som ikke havde fået honning. Wan Syaheedah Wan Ghazali, som ledte studiet, konkluderer: "Vores resultater antyder at honning kan bruges som kosttilskud af rygere og beskytte dem mod hjertekarsygdomme" Kilde: Toxicological & Environmental Chemistry
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.