Gå til hovedindhold

Kickstart dansk økonomi, hjælpen er på vej!

Capnova er en af de pengetanke, der hjælper iværksætteriet i Danmark.

I Danmark har vi ikke ret mange virksomheder, der er Unicorns. Vi har heller ikke ret mange børsnoteringer. Hør hvad Direktør i Capnova Lars Stigel mener, vi kan gøre bedre:

CAPNOVA er en privat virksomhed, der investerer på vegne af staten sammen med CAPNOVAs egne penge. Cirka 80 procent investeres som statslige midler, mens de resterende 20 % kommer fra CAPNOVA A/S, der har CAT-Fonden, Aarhus Universitets Forskningsfond og Jyske Bank som de største aktionærer.

Er de risikovillige? Ja, siger Lars Stigel og peger på at de faktisk investerer i virksomheder, hvor afkastet potentielt ikke nødvendigvis altid skal være fem eller ti gange, men efter omstændighederne – herunder naturligvis risiko – godt kan være mindre. Så ja, de er risikovillige.

Hvordan får man så hul igennem til CAPNOVA og ”statens” penge?

Det gør man ved at følge 3 simple regler - se indslag.

Lars ønsker sig flere risikovillige penge, hvis Danmark skal have succes og få de Unicorns og forbilleder, der er så vigtige for, at der kommer flere der tør og vil og kan.

Lars ønsker sig også at der laves om på nogle af de mange strengere regler, der er her i landet bla. beskatningen på afkast og aktier.

På spørgsmålet fra Christian Walther Øyrabø om de ikke kan tage sig bedre af de private investeringer, der gerne kommer sammen med en iværksætter, svarer Lars:

"Vi ser helst, at en iværksætter og en investor kommer sammen; det er et rigtig godt udgangspunkt for at vi vil se på sagen."

Vi er mange, der tænker som Lars og ønsker os netop de ting går i opfyldelse.

Se indslaget og hør hvad Lars har af spørgsmål til Søren Friis Larsen Markedsdirektør Dansk Erhverv der er på i næste indslag.

For mere information om Capnova gå her www.capnova.dk

Af Steffen Kirkegaard, Iværksætter