Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Den gymnasiale mafioso

Det er den fagforening, du ikke selv vælger. De omtaler dig som et af deres medlemmer, og de kæmper en kamp for dig, som du inderligt håber, de taber! Foreningen er blevet overtaget af røde pampere og har mistet fornemmelsen for virkelighedens barske verden. De udtaler sig om alt mellem himmel og jord, og deres forhold til sandheden, minder mest af alt om noget der hører Nordkorea og andre propaganda-stater til:

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), den forening der skal varetage danske gymnasieelevers interesser er i den grad kørt ud på et sidespor!

Regeringen lancerede sit udspil til en ny SU-reform, og budskabet var klart. Riget fattes penge, alle må hjælpe til! Men at krisens regning måtte betales i fællesskab, var ikke noget DGS brød sig om. De lancerede en store kampagne under sloganet: ”Det er svært at komme op 06:30 når man har været på arbejde til 23:00 (Danske studerende mod SU reformen)” og i baggrunden kunne man se en ung studerende falde i søvn over matematik lektierne.

Den danske gymnasieverden var dog udmærket klar over, at hvis unge begyndte at arbejde til klokken 23 om natten, så var det udelukkende deres eget valg. Reformen lagde nemlig op til et minimumsbeløb der var på linje med det de 17 årlige fik i børnepenge, derved var der ikke så meget som en husstand i Danmark, der ville komme i økonomisk knibe når deres børn gik fra 17 til 18 år. Pinlighederne kulminerede dog, da DGS arrangerede busser, der i hele landet samlede studerende op, så de i skoletiden kunne tage til demonstration, i stedet for at passe det de fik deres SU for, nemlig at studere!

Overdreven retorik gør det svært at tage DGS seriøst

Da erhvervsskolereformen blev lanceret, stod det også klart, at kravene om minimum at få 02 i folkeskolen også ville blive gældende for gymnasieelever. Selvfølelig; man har jo intet og lave på en gymnasial uddannelse, medmindre man besidder de basale færdigheder i dansk og matematik. Denne opfattelse delte DGS dog absolut ikke, og de lancerede en kampagne med ordene ”Uddannelse er for alle… I hvert fald alle med gode karakterer (DGS mod karakterkrav)”.

Med gode karakterer, mener DGS over 02, så måske de i stedet skulle have skrevet ” gymnasiale uddannelser er for alle, i hvert fald alle der kan læse og skrive”. Hvert år bliver omkring 800 elever optaget på de gymnasiale uddannelse uden en bestået matematik eller dansk eksamen, det er et af de absolut største problemer for den faglige udvikling på gymnasierne.

Det er svært at tage en forening seriøst, der i den grad er på kant med sandheden. Når foreningen samtidig med nød og næppe undværer et kup af SF Ungdom, bliver tilliden absolut ikke større. På trods af, at foreningen undveg kuppet, er der ingen tvivl om, at DGS er styret af den yderste venstrefløj. Dette ses bl.a. i forslagene om at give valgret fra 16 års alderen. Et forslag der intet har med gymnasiet og gøre, men som foreningen alligevel har gjort sig til fortaler for.

DGS er desværre min fagforening, de repræsentere mig og jeg kan ikke vælge dem fra. Jeg håber, de taber deres kampe, så længe de fortsætter deres nuværende sport. Men jeg håber også, at de en dag igen vil bruge deres energi på at sikre ordentligt undervisningsmiljø, bedre studievejledning, tid til den enkelte elev, dygtigere lærere og de mange andre vigtige kampe, de burde kæmpe!

Del Den gymnasiale mafioso