Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

293

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Endelig slut med et-barns-politik i Kina

11/12/2019 - 15:36

Lukket

Kina opgiver nu landets breømte og berygtede et-barns-politik efter næsten fire årtier.

Kinas statsmedie, Xinua, bekræfter i en pressemeddelelse:

Kina vil tillade alle par at få to børn og opgiver dermed årtiers et-barns-politik, ifølge ordre afgivet fra kommunistpartiet i dag torsdag.

Så det er altså stadig kommunistpartiet, der bestemmer, hvor mange børn folk må få. Nu er det blot tilladt at få to børn i stedet for et barn.

Og det er heller ikke fordi man i kommunistpartiet pludselig er begyndt at tro på folks evne til selv at bestemme eller fordi man vil overlade familiebeslutninger til familierne at man har ændret loven.

Tværtimod er ændringen endnu et udtryk for central planlægning. Den gamle et-barns-politik har givet Kina en lang række demografiske problemer og taget livet af mange millioner fostre - især pigefostre.

Kina har mange gamle og få unge mennesker

Nu mangler der unge mennesker i Kina og derfor vil centralmagten have folk til at føde flere børn.

At det måske var en sag, der burde afgøres decentralt ude i familierne er nok stadig ikke faldet magthaverne i landet ind. Nej, de vil holde fast i deres jerngreb om familierne i Kina.

Eskperter vurderer at Kinas et-barns-politik har forhindret fødslen af ikke færre end 400 millioner børn, siden den blev indført for knap fire årtier siden.

Emner: 
udland

Husk at dele

Citer med linket her:

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil