Primære faneblade

Lukket

I Volmer Nissens ånd på Toga

Der er godt fyldt op i Togas store lokale og snakken går - som sædvanlig - lystigt ved de mange små borde.

Hist og her hører man løsrevet i de mange samtaler ordet 'Volmer Nissen'. Tydeligvis kendte flere af de tilstedeværende aftenens indirekte hovedperson.

Det handler om Volmer Nissen. Modstandsmand og politiadvokat.

Og det er mandens datter Camilla Winther Nissen, som har forfattet bogen om ham. Et manuskript der i høj grad bygger på et tidligere manuskript, som Volmer Nissen selv var i gang med, inden han døde.

Publikum følger intenst med, da Camilla Winther Nissen giver en meget personlig historie om motivet bag at skrive bogen. Hun var en tur forbi forfatterskolen - og det gav hende mod på at overtage arbejdet med bogen, som nu blev biografi i stedet for selvbiografi.

Og det var en omfattende opgave, for Volmer Nissen efterlod sig et stort arkiv. Der var mange ting, der skulle gennemgås og hittes rede på. Både masser af papirer og billeder fra et langt liv i sagens interesse.

Resultatet er blevet en fremragende bog, som en anmelder her på Folkets Avis kunne konstatere. Han roste især bogen for, at Volmer Nissen fremstod meget tydeligt som person. Samme rosende karakteristik af bogen gav en af aftenens deltagere, som kendte ham personligt.

Camilla Winther Nissen læser et uddrag op, skrevet i første-person. Og det er virkelig godt skrevet; medrivende og meget dramatisk. Blandt andet om en flugt fra tyske soldater op på loftet over domhuset og ud over byens tage.

Den dramatiske scene afsluttes med en tør kommentar om "frokost". Det er Volmer Nissen, der taler gennem bogen, og også denne tørre humor i forbindelse med livsfarlige situationer bemærkede vores anmelder med tilfredshed.

På trods af bogens betragtelige størrelse og det store arbejde, er hele historien om Volmer Nissen dog ikke fortalt hermed. For det kom frem under seancen på Toga denne kolde november-aften, at der manglede en "blå kuffert".

Og denne blå kuffert skulle angiveligt indeholde mange spændende ting, som Vomer Nissen kunne få brug for, hvis han blev forsøgt sat fra bestillingen - hvilket han vist gjorde nogle gange. Men hvad der var i kufferten, kan vi kun gisne om.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil