Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Dydens smalle sti

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Dydens smalle sti

Skrevet af Lennart Kiil

Politikerne bruger igen og igen deres indflydelse til at fremme egne interesser.

Nu spørger jeg - kommer det bag på nogen af jer?

Det burde det ikke, for vi har her på avisen gentagne gange skrevet, at politikere først og fremmest passer netop deres egne interesser.

Og det gælder naturligvis ikke kun de her nævnte. En lang, lang række navne kan nævnes. Alene inden for det sidste år har et stort antal politikere gjort sig bemærket ved manglende samfundssind.

De fleste politikere repræsenterer ikke de danske borgere, men derimod forskellige særinteresser. Som oftest er denne særinteresse egentligt blot dem selv.

Og naturligvis spiller pressen lige forarget, hver gang en politiker afsløres. Som om man ikke efterhånden kunne genkende mønsteret og gennemskue, at der blot er tale om normaltilstanden inden for politik.

De fleste politikere er først og fremmest egeninteresserede. Pressen afslører selvfølgelig kun en brøkdel af, hvad der foregår. Resten af den mere eller mindre tvivlsomme ragen til sig går under radaren.

Vi ser kun toppen af isbjerget.

Og det er forventeligt. Pressen skal jo have noget at leve af. Så man plukker "frugterne" fra træet, men man fælder det ikke. Selvom råddenskaben for længst er trængt hele vejen ind i stammen.

Nå, men vi må vel vente på, det falder af sig selv.

De forskellige politikere benytter dog heller ikke sjældent muligheden for at spille hellige, når en kollega afsløres. Så vasker resten hænder.

Her kan vi tage eksemplet med uddannelsesminister Lunde som for tiden er under beskydning af den personfikserede danske presse.

Her tager Magnus Heunicke afstand og virker nærmest chokeret og forarget. Virker dette ikke en smule påtaget?

For var Magnus Heunicke ikke selv ved magten, da hans hustru - et fagligt set relativt ubeskrevet blad - på forunderlig vis fik en velbetalt og indflydelsesrig post som chef for den skatteyderfinansierede interesseorganisation Kvinfo?

Lad den som er ren, kaste den første sten. Siger man ikke det?

Så burde der ikke blive kastet meget med sten på Christiansborg, skulle man mene. Men det gør der så altså alligevel.

Som borgere må vi se på sagen sådan her:

Som hovedregel evner politikere ikke at hæve sig op over den almentmenneskelige egeninteresse. Tværtimod kræver det vel som regel en vis skruppelløshed at komme til tops i magtspillet.

Derfor er spørgsmålet simpelthen, hvordan vi forhindrer, at for meget magt samles på for få hænder.

Det handler om at give magten tilbage til folket. At begrænse den politiske magt i København og Bruxelles.

Forståelsen for dette vil forhåbentligt blive større i det kommende år. Og her her Folkets Avis en væsentlig rolle at spille.

Tak fordi du læser med!

Del Dydens smalle sti