Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Mænd er i overflod på datingsider

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Mænd er i overflod på datingsider

Skrevet af Mikkel Krogsholm

Lige omkring sommerferien samlede jeg data fra en af Danmarks første datingsider: scor.dk.

Over de næste par blogposts vil jeg dykke ned i tallene og vise hvad de siger om mænd og kvinder i jagten på sex og kærlighed.

Stor forskel i kønsfordelingen

Mænd er oftest de mest aggressive og udfarende i forsøget på at få det modsatte køns gunst og det er måske også derfor de er massivt overrepræsenteret på scor.dk.

Faktisk er kun ca. 13 % af de profil jeg indsamlede kvinder. Det betyder at for hver kvinde er der ni mænd på scor.dk. Som kvinde må det betyde en massiv opmærksomhed hele tiden og som mand må det betyde et kæmpe arbejde for bare at trænge igennem lydmuren.

Der er ingen grund til at tro at billedet skulle være meget anderledes på andre sider. Måske varierer procentsatserne lidt, men der er nok altid markant flere mænd på datingsider og datingapps, end der er kvinder.

Samme tendens i hele landet

Fordelingen går igen på tværs af landet med små variationer. På Bornholm er kønsfordelingen bedst selvom det ikke siger meget med kun 16 % kvinder og 84 % mænd. Værste kønsfordelingen er Vestsjælland med 11 % kvinder og 89 % mænd. Men forskellene er reelt så små at man som bruger af sitet nok ikke oplever nogen forskel som mand og kvinde.

Flest i de store byer

Ikke overraskende følger fordelingen af profiler også fint den danske geografi. Der, hvor der bor flest mennesker er der også flest profiler. København og Aarhus (Østjylland) har flest profiler. Det er lidt svært at vurdere hvor mange profiler, der er i forhold til indbyggertal, da scor.dk's inddelingen ikke følger Danmarks Statistiks inddeling af Danmark. Men det kan også sagtens tænkes at datingsider og datingapps er mere et storbyfænomen end et landfænomen. Men det er svært helt at sige ud fra tallene her.

Det var første kig på score-tallene. I næste blogpost ser jeg nærmere på alderen på profiler på scor.dk