Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Har du brug for EU eller har EU brug for dig?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Har du brug for EU eller har EU brug for dig?

Jeg betragter mig selv som ærke-europæer.

Jeg har været varm fortaler for hele pivetøjet - union og så videre - og er det sådan set endnu. Jeg mente - og mener - at Europa skal have en folkevalgt præsident, og at Europaparlamentet skal være den lovgivende magt. Jeg betragter Europa som mit hjemland. Men det er desværre kørt af sporet for dem.

Tillad mig at forsøge at berolige dig, før du sætter krydset: Uanset hvad du stemmer, og uanset hvad resultatet bliver, så vil intet som helst ændre sig. EU vil fortsætte kursen fuldstændig som hidtil, fordi det kan ikke andet. Hvis det bliver et nej, så vil der blive lavet særaftaler, som vil kunne opfattes som en krusning på vandet. Fordi EU har simpelthen ikke råd til reelt at udelukke et europæisk land. Se f.eks. Grækenland. De er her stadig som fuldt gyldige medlemmer af EU og Euro'en - på både godt og ondt.

Har du tænkt på, at grunden til, at Helle ikke blev kommisionsformand, måske var, at hun ikke havde været i stand til at fjerne bare et enkelt af forbeholdene? Hende er der da ingen, der gider lege med i Bruxelles.

Det er sådan, det foregår.

For nylig blev en ny, socialistisk regering valgt i Portugal. Ikke lige min kop the, som det måske er fremgået flere steder, men under alle omstændigheder er denne regering ikke så indstillet på at ligge på ryggen for EU, og det huer jo ingen - i EU altså.

Så da der for nylig startede en klimakonference i Paris, var den nye, portugisiske premierminister "desværre" ikke på talerlisten, fordi han jo lige var blevet valgt, og derfor kunne han ikke få lov til at sige noget. I en dansk grundskole ville man kalde den slags "mobning".

Mit gæt er, at Løkke den Onde lyneme ikke skal nyde noget af den slags, så derfor er alle sejl sat til for at sikre et ja til ophævelse af forbeholdet. Han gider da ikke sidde på de hårde træstole langs væggen, når der er polstrede møbler inde ved forhandlingsbordet.

Et rigtig godt argument fra ja-siden har været, at alle organisationer, som ved noget om et eller andet, anbefaler et ja. Men har du tænkt på, at alle de organisationer har snablen godt og grundigt nede i offentlige (danske og EU) kasser - eller at de gerne vil have det?

Hvis man er en eller anden organisation, som gerne vil begaves med gratis penge fra de politikere, som gerne vil have et "ja", hvad anbefaler man så?

Kan du vise mig én eneste, varm fortaler for en ophævelse af forbeholdet, som ikke enten lever helt eller delvist af offentlige midler, eller har våde drømme om en karriere i EU-apparatet?

Spørg dig selv: Har du brug for EU, eller har EU brug for dig - dine skattepenge og din stemme?

Har EU været i stand til at håndtere finanskrisen - udover at tæve Grækenland og give bankerne nogle penge?

Hvordan er det lige med flygtningekrisen?

Gør EU noget for at klare den - eller ryster de bare i bukserne over, at Schengen-aftalen måske falder fra hinanden, fordi de enkelte stater hytter sig selv? -At give penge til tyrkerne for at lade som om, de klarer ærterne, tæller ikke med.

Er det EU, som puster sig op og bliver frygtindgydende, når vi bliver angrebet af terror?

Med risiko for, at julen bliver aflyst (!), vil jeg på det varmeste anbefale et NEJ til afskaffelse af retsforbeholdet. Ikke fordi det vil ændre noget som helst, som tidligere nævnt, men fordi det vil være et vink til politikerne om, at Europas befolkning så småt er ved at have lugtet lunten.