Gå til hovedindhold

Hvor er pengene? Hvorfor har svenskerne 2 unicorns?

Hvordan får du fat i Business Angels når der er så høje skatter her i landet? Er det nemmere i andre lande? London og Stockholm har bedre skatteregler.

Hvis vi i Danmark gerne vil have job og vækst så bør vi sænke skatterne til niveauet til under de skatter vi ser i andre lande. Altså under 25% under på aktie afkast, det vil batte noget. Fondsbørs til de små selskaber First North fungere langt bedre i Sverige og Norge fordi folk havde mere tålmodighed til langsigtede investeringer.

Vi mangler corporate finanshuse her hjemme. Kunne vi kanaliserer langt flere penge ud i systemet hvis vi havde og blot 1 % af hvad der sættes i pensioner ville vi have rigtig mange penge til at skabe job i det her lag. Vækstlaget det har vi råd til, men vi gør det forkert, vi beskatter for hårdt.

Engle investeringerne i Sverige er dobbelt så store som VC investeringerne, i London er det 5 gange, her hjemme er det en til en, så niveauet er helt tydeligt anderledes her end de steder vi faktisk vinder over i regionen når det kommer til hvor nemt det er at starte op. Måske det er fordi der er over 250 institutioner i regionen som tager pengene som burde være ude i startup-virksomhederne i stedet.