Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hvor er pengene? Hvorfor har svenskerne 2 unicorns?

Hvordan får du fat i Business Angels når der er så høje skatter her i landet? Er det nemmere i andre lande? London og Stockholm har bedre skatteregler.

Hvis vi i Danmark gerne vil have job og vækst så bør vi sænke skatterne til niveauet til under de skatter vi ser i andre lande. Altså under 25% under på aktie afkast, det vil batte noget. Fondsbørs til de små selskaber First North fungere langt bedre i Sverige og Norge fordi folk havde mere tålmodighed til langsigtede investeringer.

Vi mangler corporate finanshuse her hjemme. Kunne vi kanaliserer langt flere penge ud i systemet hvis vi havde og blot 1 % af hvad der sættes i pensioner ville vi have rigtig mange penge til at skabe job i det her lag. Vækstlaget det har vi råd til, men vi gør det forkert, vi beskatter for hårdt.

Engle investeringerne i Sverige er dobbelt så store som VC investeringerne, i London er det 5 gange, her hjemme er det en til en, så niveauet er helt tydeligt anderledes her end de steder vi faktisk vinder over i regionen når det kommer til hvor nemt det er at starte op. Måske det er fordi der er over 250 institutioner i regionen som tager pengene som burde være ude i startup-virksomhederne i stedet.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Emner: 
erhverv
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her: