Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

NemID fik antallet af skilsmisser til at eksplodere

Vi lever i en højteknologisk verden, hvor internettet, smartphones og apps hele tiden forsøger at gøre livet nemmere for os.

Teknologien forsøger at fjerne friktion ved forskellige ting. Og når det lykkedes rigtigt godt, så ser vi en kæmpe indflydelse på vores liv og samfund. Det samme gælder med skilsmisser.

Da staten indførte, at man kunne blive skilt med nemid hjemme fra sofaen EKSPLODEREDE antallet af skilsmisser. Ligesom, der er folk der ikke gider bestille pizza, hvis de selv skal hente den, så var der tilsyneladende en del mennesker, der ikke gad blive skilt, hvis det betød at de skulle op fra sofaen.

Fra 2006 og frem til sommeren 2013 svingede antallet af danske skilsmisser mellem ca. 1.000 og 1.500 skilsmisser per måned, afhængigt af måneden.

Men da man indfører "NemSkilsmisse" i sommeren 2013 stiger antallet voldsomt og peaker med over 3.000 skilsmisser i oktober måned samme år.

Grafen neden for taler sit eget tydelige sprog. Da folk kom tilbage fra sommerferien i 2013, efter alt for meget kvalitetstid med familien, fandt de nøglekortet frem og trak stikket på ægteskabet.

Tænk, hvilken indflydelse det har haft på flere tusinde parforhold at man nu kunne slå op med nøglekort og nemid. Teknologien kan virkelig have en stor indflydelse - også på skilsmisser.

{}

Kilde: Danmarks Statistik, SKI207

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn