Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

282

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Rugemødrenes rettigheder

Debatindlæg
Åben

Gratis

En mand bliver spurgt om, han vil påtage sig et arbejde. Han vil tage mindst 15 kilo på. Hjerte, lever, nyrer og andre organer vil blive belastet og måske i sygelig grad. Han vil lide af kvalme, opkastninger og blive psykisk uligevægtig. I værste fald kan han risikere, at han dør af arbejdet eller bliver kronisk syg.

Det er dog sjældent, det går så galt, men hans krop vil for evigt være mærket efter endt arbejde. Sidste fase af opgaven er fyldt med smerter og formentlig afsavn, som kan sætte sig dybe spor efterfølgende.

Han kan ikke være i nogen fagforening. Ingen fagforening vil sikre ham løn under arbejdet. Han skal arbejde gratis hele vejen, for det har samfundet bestemt. Samfundet finder det uetisk at give løn. Er der nogen mand, eller kvinde for den sags skyld, der vil påtage sig et sådant arbejde?

Det er imidlertid vilkårene for en rugemor. Ikke at jeg mener, at vi ikke skal have rugemødre, men at det skal gøres gratis i følge Etisk Råd, finder jeg højst besynderligt.

Kvinder må gerne føde børn, have sex og i det hele taget bruge deres livmoder og kusse alt det, de vil, men de må ikke tage penge for det. Det er ønsket og kravet fra samfundet, eller de politisk korrekte i samfundet.

Vi må gerne tage penge for at arbejde med vores arme, vores ben, vores ører, vores øjne, vores hjerne især, ja der er stort set ikke den kropsdel, vi ikke bruger i en eller anden grad i vores arbejde.

De eneste kropsdele, man ikke må tage penge for at stille til rådighed, er vores livmoder og kusse. Det er skammeligt og umoralsk og derfor skal samfundet, Etisk Råd, politikere og organisationer bestemme over de dele af kvindernes organer.

Det viser blot, at begreberne synd og skam sidder så dybt i så mange mennesker, at stort set ingen undres over dette ejendommelige hykleri.

Jeg synes i den grad, at kvinder skal have penge for den kæmpe belastning, det er at være gravid og føde andre folks børn. Det er et arbejde, endda et voldsomt anstrengende arbejde, og det vil klæde Etisk Råd at lægge konservative moralske meninger på hylden. Det hører ikke til i et moderne samfund, hvor vi burde have noget, der hed personlig selvbestemmelse.

Kvinder ejer deres egen krop og hvad enten de bruger ben, arme, hjerne eller livmoder og kusse, så skal et arbejde lønnes. Det skal hverken Etisk Råd eller nogen som helst andre bestemme.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper