Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Der er så godt i Danmark

Antal

Brugerindlæg af Søren Kragh

De to elementer er at der sådan cirka er nul-vækst, trods de ellers fine tal. Og så er der det faktum at der konstant skabes "muligheder" for at bruge flere penge. Dette kunne være til befolkningen der bliver bare ældre og ældre. Det koster.

Det kunne være til fornyelse af forsvaret, og det er ligeledes dyrt. Og så kunne det være investeringerne og udgifterne til det forhøjet antal flygtninge, migranter og asylansøgere, som netop i denne tid opsøger vores Dronningerige.

Nå ja, så har vi sundhedsområdet, hvor der konstant udviklet på teknik, metode og medicin. Hvilket heller ikke er gratis.

Men de mange omkostninger skal ikke narre nogen til at tro at Danmark ikke er et rigt land. Det er nærmere et land hvor vi har en ekstrem spredning af rigdommen udi samfundet. Det har man for eksempel ikke i en stor række lande i mellemøsten, hvorfor der også er en del ballade i regionen. Men pengene kan synes små, når man skal dele dem blandt de mange tiltagende udgifter. Og hvad gør man så?

Tja - det er jo op til politikerne. Men der er mange udfordringer og løsninger. Helt grundlæggende så kan et eksempel være noget jeg hørte i radioen. Her var borgere der nu er på plejehjem tilfredse med et bad hver 3. dag. Det fremgik af programmet at os yngre, der senere skal på plejehjem, nok ikke ville stille sig tilfreds med bad 2 gange i ugen. Og det koster jo!

Men der er også eksempler den anden vej. 3D printere kan nu printe oceaner af sager, og der kommer mere til. Et eksempel fra Radio 24-7 var at, hospitaler og læger i dag betaler op til $300 for stetoskoper og andet udstyr, som sagtens kan printes i en 3D printer. Cost-prisen for et stetoskop var iflg. programmet cirka 3-4 kroner. Så det lader også til at de er mange penge at kunne hente rundt omkring.

MEN udgifterne er høje, og vi må jo nok indstille os på ikke at brokke os, hvis vi vil have vores kære velfærdssamfund. Og dette samfund er ikke hvad det var i 1960´erne, på godt og ondt. Men man må bare huske på at hvis der kun er een pose penge, og den er kæmpe stor. Men mulighederne for at spendere vokser også stødt, og overhaler kassen indenom. Derfor har og får vi velfærd, men vi få ikke i pose og i sæk, men vi får rigtigt meget!

Et par eksempler der er værd at huske på:

  • Gratis uddannelse inkl. gratis bøger. ( De få der koster kan man i stor stil få reklamefinancieret )
  • God løn under uddannelse - også som værnepligtig.
  • Frit lejde ved lægen og på hospitalet
  • Pensioner
  • Renovation til billige penge, samt vejvæsen der konstant bygger og fikser
  • Private kan "bruge" det offentlige i masser af sammenhænge, og dermed kan iværksættere f.eks. få stor og billig hjælp via ambassader, fonde og meget meget mere.

Find selv på flere eksempler. Danmark er rigt, og vi deler,. Men der bliver altså bare mere vi kan dele, og det koster penge, så vi kommer til at gå på kompromis i velfærd, for at nå en del af del hele. Andet er bare urealistisk - men klart bedre en "der var en gang"

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

13/01/2016 - 09:47

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:29

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper