Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

”Nu er det snart din tur!”

Noget af det mest tabubelagte i Danmark er, når du ønsker noget andet end normen tilskriver dig. Jeg er kvinde, ergo må det betyde, at jeg som minimum skal have ét barn – og at jeg i øvrigt ikke kan vente til det sker. Nu er det bare sådan, at det ikke er alle kvinder, der brændende ønsket at få børn – og jeg er en af dem. Det er bare de færreste, der forstår det. Hver gang jeg sidder i et selskab, hvor er par lige har fået barn, har et på vej eller der sidder en baby ved bordet, er der stort set altid en, der kækt prikker til mig og siger: ”Nu er det snart din tur, Mia”. Dertil skal jeg hilse at sige, at frekvensen kun er øget efter jeg officielt fik en kæreste. Når folk prikker til mig, om det er venner, familie eller bekendte er mit svar altid det samme. Jeg skal ikke have børn. Det resulterer oftest i ét af to scenarier: Enten griner de nervøst og lukker emnet, ellers prøver de at overbevise mig om, at jeg om nogle år vil vågne op med dirrende æggestokke.

Jeg udstråler ikke den mindste tvivl om, at jeg ikke skal have børn, og jeg giver dem altså ikke en ”åbning” de kan arbejde videre med. Når man går så radikalt imod normen som min udtalelse gør, gør det derfor ofte folk nervøse. Det skyldes, at der stadig ligger et pres på kvinder om, at vi helst skal ønske os børn og skabe en familie. Faktisk skal det helst være hele meningen med vores liv. Og netop derfor har den store opmærksomhed omkring den modsatte holdning sin berettigelse. Du ser jo aldrig artikler om kvinder, der gerne vil have børn. Til gengæld ser du jævnligt artikler om kvinder, der ikke vil. Det er nemlig de ”modige”. Dem der tør proklamere, at deres drøm går imod normen. Derfor bliver disse kvinders holdninger også typisk mødt med blandede reaktioner på sociale medier – nogle synes det er sejt at stå frem, mens andre vil forsøge at overbevise den pågældende kvinde om, at børn er meningen med livet.

Personligt har jeg identificeret den primære grund til, at jeg ikke skal have børn: jeg er simpelthen for egoistisk. Det kan man både kalde umodent og arrogant, men som jeg ser det, er det en nødvendig erkendelse, som jeg gudskelov er kommet frem til inden jeg satte nogle børn i verden. Jeg har ikke på ét tidspunkt i mit liv tænkt, at jeg skulle have hverken et, to eller tre børn, og derfor tvivler jeg også stærkt på, at dette ændrer sig. I stedet vil jeg langt hellere skabe en solid karriere, se verden og forkæle mig selv. For mange lader det til, at det er hér det egoistiske aspekt ligger. At jeg er egoistisk fornærmer sandsynligvis en masse, men hvad der ville fornærme endnu flere er, hvis jeg satte et barn i verden, og stadig kun tænkte på mig selv. Dét er egoistisk! I øvrigt ville jeg aldrig kunne leve med mig selv i et sådan tilfælde – det ville hverken være sjovt for mig eller barnet.

Jeg har mange drømme og håb for mit liv, men at amme børn og skifte ble er altså bare ikke én af dem. Forstå mig ret, jeg kan godt lide børn – så længe det ikke er mine egne.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn