Primære faneblade

Vi befinder os i det argentinske køkken, så det er naturligvis oksekødet fra pampassen, der står i centrum. Fuego tilbyder fire forskellige menuer samt a la carte, og tre ud af fire hovedretter er med oksekød.

Prislejet er ikke billigt, men dog rimeligt, når man tager i betragtning, hvor meget, man får for pengene - især, hvis man bestiller en menu. Med andre ord skal du langtfra forvente at gå halvsulten fra bordet.

Restauranten bruger i videst muligt omfang årstidens friske ingredienser, og der er ingen tvivl om, at råvarerne er i top - nøjagtigt ligesom tilberedningen af især oksekødet.

Lidt for bleg kalvetartar - og lækker tun-ceviche

Til forret fik jeg håndhakket kalvetartar med æggeblomme, og min gæst fik den klassiske, sydamerikanske ret ceviche, som er rå fisk, der er tilberedt i citronsaft. Vi var især spændte på sidstnævnte, da min gæst har et specielt forhold og kendskab til denne ret.

Ceviche er nationalretten i Peru og laves almindeligvis med hvid fisk som for eksempel torsk, men kan laves med alle slags fisk og skaldyr. På Fuego laves den med tun. Smagen var særdeles lækker og frisk, og de små stykker tun smeltede i munden. Anretningen var æstetisk indbydende, omend ikke noget særligt. Min gæst var meget tilfreds, men mente dog, at den klassiske, peruvianske fremgangsmåde med at bruge hvid fisk er bedre egnet til retten.

Kalvetartaren var udmærket, og meget flot anrettet, men jeg foretrækker en mere finthakket tartar lavet på oksekød frem for kalvekød. Rødt kød gør sig bedre rent visuelt med en æggeblomme som kontrast, og smagen af det rå kalvekød er lidt for fersk. Af de to forretter anbefaler jeg klart ceviche; specielt, hvis du skal have oksekød til hovedret.

Fabelagtige steaks: Churrasco og Lomo… Med Paula til

Og det skal du - for på Fuego er oksekødet uden tvivl noget af det bedste, der fås i København til prisen:

Perfekt grillet, ekstremt mørt og smagfuldt. Min gæst og jeg var enige om, at det var på niveau med oksekødet på M.A.S.H. Helt fabelagtigt, alle pengene værd og mere til. Vi nøjedes med husets rødvin til hovedretten, en mild, rund og smagfuld Malbec, der som en hyldest til de argentinske kvinder i vinindustrien er navngivet “Paula”.

Vinen passede perfekt til min gæsts valg af rib eye steak (Churrasco). Til oksemørbraden (Lomo), som jeg fik, kan man med fordel vælge en mere kraftig rødvin, til at akkompagnere den mere markante oksekødssmag. Vinen blev serveret let afkølet, hvilket antageligvis er meningen. Den kunne nok med fordel have været serveret ved stuetemperatur.

Min gæst bestilte sin bøf rare, og jeg bestilte mit stykke mørbrad medium rare. Fuegos grillmester løste begge opgaver perfekt. Min mørbrad var lige tilpas hårdt grillet udenpå, med appetitvækkende grillstriber, og lyserød indvendig, grænsende til rød helt inde i midten. Den kunne sagtens have båret at være helt rare, ligesom min gæsts steak også let kunne bære det.

At bestille kødet well done ville dog være synd. Bryder man sig ikke om oksekød, der ikke er gennemstegt, vil jeg anbefale, at man i stedet for at bestille sin bøf well done, bestiller Fuegos ovnbagte laks til hovedret. At den ikke er ligeså perfekt tilberedt som bøfferne, har jeg svært ved at forestille mig.

Plads til desserten? Det synes jeg, du skal reservere...

Du har uden tvivl høje forventninger til kødet på en argentinsk restaurant, og du kan regne med, at de til fulde vil blive indfriet på Fuego. Som på M.A.S.H. er bøfferne så fremragende både i kvalitet og tilberedning, at du meget nemt stort set glemmer at spise tilbehøret, som ellers er lækkert.

TIl min mørbrad hørte blandt andet en veltilberedt kartoffelmos og friske, grønne bønner. Selv ved bestilling af en “lille” bøf bliver du godt mæt, når du er kommet om på den anden side af hovedretten. Lad mig sige det på den måde, at vi tog en god, lang pause, inden, vi kastede os over desserten.

Den bestod af kold fersken/nektarin-suppe med mango-sorbet, hindbær og crumble (Melocoton). En frisk, lækker og alt andet end tung ret at afslutte måltidet med. De syrlige toner gjorde sig godt i munden efter vores indtag af store mængder kød, og vi var enige om, at det var en dessert, der passede usædvanligt godt til den årstid, der lige nu er ved at gå på hæld.

En romantisk aften, teatermiddag eller drink

Grundet sin nærhed til det kongelige teater, egner Fuego sig selvfølgelig fortrinligt til en hurtig middag inden, du skal i teatret, eller, nok bedre, en hyggelig middag med god tid og masser af rødvin efterfølgende.

Du kan også nøjes med en drink i deres loungebar, og især på mojito-fronten er de veludrustede, med ikke færre end tre slags. Min gæst og jeg nød hver en Mojito Fuego inden maden; velsmagende og festlig, og med restaurantens eget twist, som bestemt ikke gør klassikeren dårligere.

Indretningen er hyggelig og autentisk; absolut ikke luksuriøs eller prangende, men pæn, imødekommende og enkel, med et argentinsk præg.

Fuego er nok allerbedst en kold vinteraften, hvor man har ekstra lyst til meget mættende og smagfuld mad, og stearinlysene på bordene rigtigt kommer til deres ret. Servicen er venlig og professionel, og servitricerne har sat sig godt ind i menukortet og vinene. Man skal dog være forberedt på, at samtaler med servitricerne kommer til at foregå på engelsk.

Anbefales både til den romantiske parmiddag, den intime venne-middag på to- eller tremandshånd, og mindre selskaber. Stemningen, indretningen og maden er tilpasset et voksent klientel, så jeg ville ikke personligt vælge at spise der sammen med mindre børn.

Sektion: 
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 297 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)