Nu kan 337 danskere se ideen i et frit og uafhængigt medie. Kan du?

Bak op om systemkritisk journalistik og et alternativ til de statsstøttede medier

Se mulighederne – eller gå direkte til betaling og vælg pakke der: Til betaling (Allerede abonnent? Log på her)

Primære faneblade

Bygningen er storslået og omgivelserne skønne - og maden er rigtig god. Foto: Lennart Kiil

Restaurant Koldingfjord - gourmet på jysk

Moderne madkunst i klassiske rammer

En klar anbefaling fra Folkets Avis

Jeg vil ikke tøve med at kalde Hotel Koldingfjord for et af Danmarks bedste og mest storslåede hoteller - en oplevelse i særklasse.

Men kan restaurant Koldingfjord så leve op til en tilsvarende hæder inden for gastronomien?

Ikke helt.

Madkunsten i Danmark er i disse år på et meget højt niveau, og forventningerne følger med op. Gourmet betyder virkelig noget, og en restaurant slipper ikke længere afsted med det middelmådige.

Restaurant Koldingfjord er en god restaurant, og bestræbelserne på at give gæsterne en stor madoplevelse bærer frugt. Maden på Restaurant Koldingfjord er alt andet end middelmådig.

Man har på stedet gjort en betydelig indsats for at både sæson og lokale råvarer af høj kvalitet sætter sig spor i menuens sammensætning.

Det er der kommet en kort menu ud af - kun otte retter. Men de passer godt sammen. Og da menuen skifter flere gange i løbet af året, er der alligevel variation at hente for stamkunder.

Indledningsvist blev vi præsenteret for en appetitvækker - et lille stykke torsk med gele af koncentreret hyldebærsaft. En slags jysk mini-udgave af peruvianernes ceviche kombineret med noget molekylær gastronomi. Ganske udmærket.

De to "hovedretter" på menuen, da denne anmelder besøgte restauranten, var:

Sødam unghane med broccoli, karotter og hønsevelouté

og

Kildegården kalvebryst med alt fra blomkålen

Kalvebrystet var ganske enkelt fremragende. Og der var meget kød. Nok den bedste tilberedning af kalvekød jeg har smagt i hele mit liv. Det alene ville jeg besøge restauranten for.

Af vin blev jeg til kalvebrystet anbefalet en Barbera Bussia, Giacosa. Den passede godt til, og det er i det hele taget en glimrende vin i mange sammenhænge. Til kalvebrystet med den gode kraftige sovs og frisk sprød blomkål ville en god øl dog også have været på sin plads.

Blomkålen kom her til sin ret på en ganske overbevisende facon i tynde sprøde skiver, og saucen var ganske enkelt perfekt. En ægte madoplevelse.

Unghanen var også god, men der var alt for lidt kød. Når en ret koster 250 kroner, skal der være kød nok.

Med unghanen fulgte til gengæld masser af kartofler i den udmærkede og særdeles kvantitativt rigelige Sauce Velouté. Efter min smag skal kartoflerne dog ikke serveres nærmest druknet i sauce. Server separat! Især når det er nye kartfoler som fortjener en bedre behandling.

Som en sidebemærkning kan nævnes at det løjerlige jyske islæt igen viste sig efter maden, da jeg bad om en kop kaffe og fik en hel kande. Jo, tak! Tilbage til fuglen.

At drikke til unghanen fik vi Pinot Noir, Aurora Vineyards, Serra Gaucha - en brasiliansk rødvin. OK, men ikke noget særligt. Nu er fjerkræ måske heller ikke det nemmeste at finde netop rødvin til.

Til maden fik vi også tre slags friskbagt brød med god, luftig hjemmelavet smør.

Vi sad indenfor med udsigt over fjorden. Pladserne på terrassen udenfor hører åbenbart alle til Cafeen og ikke restauranten. Kan man ikke nyde gourmet udendørs? Indendørs var rammerne dog også fine med masser af plads til mad og anretning ved hvert bord for sig.

Betjeningen var både venlig og kompetent. Tilstedeværende uden på noget tidspunkt at blive anmassende.

Alt i alt bød Restaurant Koldingfjord på god mad - og kalvebrystet kan jeg uden forbehold anbefale alle - men skynd jer for den 4. august er der nyt udvalg af mad på menuen.

Sektion: 
MediaCreeper