Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Vestforbrændings top og borgmester tog konerne med på Michelin-restaurant – på skatteydernes regning

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Vestforbrændings top og borgmester tog konerne med på Michelin-restaurant – på skatteydernes regning

Skrevet af Lars Bjørknæs

Det gav mulighed for gourmetoplevelser, hvis regning overskred den normale beløbsgrænse for repræsentative middage.

"Vi udvikler virksomheden, dens ledere og medarbejdere, så vi dels lever op til fremtidens krav, dels påvirker udviklingen og samtidig er en attraktiv arbejdsplads."

Sådan lyder nogle af de værdier, som det kommunalt ejede og drevne Vestforbrænding ifølge sin hjemmeside bygger sin virksomhed på. Et af Danmarks største affaldsselskaber, der med base i Glostrup servicerer indbyggerne i 19 ejerkommuner.

En af selskabets mindre kendte "værdier" er dog, at det igennem de senere år har haft en meget stor rejsekonto.

Det viser aktindsigter, som Folkets Avis har opnået i de ture, som er blevet foretaget af bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere til eksempelvis England og Grønland.

Rejser hvor der vel og mærke var markant deltagelse af ikke kun af selskabets top, men også dens ægtefæller.

Direktørens ægtefælle med til England og Grønland

I maj 2012 satte en lille delegation fra Vestforbrændingen sig ombord på flyet til Grønland, hvilket ifølge de fremsendte bilag ville sige selskabets daværende direktør Ivar Green-Paulsen og hans hustru.

Målet var blandt andet Grønlands turistmekka Ilulissat, hvilket også kunne aflæses på regningen, som skatteyderne blev pålagt at samle op.

I alt lød regningen på 33.686,01 kroner, hvorfra der skulle trækkes en egenbetaling på 9.068,30 kroner, for at Ivar Green-Paulsens kone kunne besøge den nordligste del af Rigsfællesskabet.

Den efterfølgende sommer var hun også med, da Vestforbrændingens daværende direktør sammen med den daværende bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard, borgmester i Ballerup Kommune for Socialdemokratiet, dennes hustru samt vicedirektøren Birger Johansson, satte kurs mod først London og senere Skotland.

Det i perioden mellem den 25. juli 2013 og 2. august 2013, hvor det dog var så som så med det faglige indhold. Kun den 25. juli 2013 var der afsat tid til officielle programpunkter i London, ligesom der ifølge de udleverede bilag slet ikke var nogle under besøget i Skotland.

Omvendt var regningen til at tage at føle på, da den løb op i 81.289,91 kroner. Af disse var de 22.609 kroner dog egenbetaling for ægtefællerne til direktøren og bestyrelsesformanden, således at skatteydernes udgifter endte på 56.680,91 kroner.

Dyr middag på roterende Michelin-restaurant

Ifølge de fremsendte bilag var der dog ingen egenbetaling, da forbrændingsfolkene under besøget i Storbritannien satte sig til rette på Galvin at Windows.

En Michelin-restaurant placeret midt i London, som spisestedet har panoramaudsigt over. Det skyldes, at der er tale om en roterende restaurant, således at gæsterne under middagen kan overskue alle storbyens verdenshjørner.

Adressen, udsigten og den opnåede Michelin-stjerne gør, at det meget naturligt ikke er en billig oplevelse at spise på Galvin at Windows. Hellere ikke for Vestforbrændingen, hvis repræsentationskonto blev trukket 862,31 engelske pund, som den 27. juli 2013 stod i 7.467,17 kroner.

Det medførte en gennemsnitlig kuvertpris på 1.493,43 kroner, hvilket var væsentligt over den almindelige grænse for repræsentative middage indenfor den offentlige sektor på 1.000 kroner, hvilket traditionelt udledes af Peter Brixtofte-sagen.

Organisationer: 
Emner: 
Del Vestforbrændings top og borgmester tog konerne med på Michelin-restaurant – på skatteydernes regning