Gå til hovedindhold

Anmeldelse: Ægte russisk mad i København på Restaurant Rusland

Af Lennart

Hvor er vi heldige at vi har fået en russisk restaurant i Danmark. For Restaurant Rusland er faktisk den eneste af sin slags i hele skandinavien.

Og i går aftes fik vi endda mulighed for at gæste restauranten på en særlig dag. Det var nemlig russisk jul.

Russisk jul er åbenbart den 6. januar. Og i den anledning var der en speciel russisk julemenu, som så meget fristende ud.

Jeg valgte dog alligevel selv at holde mig til et par klassiske retter, som jeg har smagt andre steder ved adskillige lejligheder. Også for at have et bedre grundlag at bedømme kvaliteten af maden på:

Jeg lagde ud med borsjtj, altså den klassiske russiske og østeuropæiske rødbedesuppe, som jeg første gange stiftede bekendtskab med i Sankt Petersburg for vel små ti år siden.

Den borsjtj, jeg fik på Restaurant Rusland, kunne fint måle sig med den jeg fik i Rusland. Masser af smag og tilpas krydret og afrundet. Efter min mening måtte der gerne havet været en anelse mere kød i. Men helt klart en virkelig god og velsmagende suppe.

Min spisepartner fik blinier med creme fraiche og lakserogn. Det var hun rigtigt godt tilfreds med. Så bliver det heller ikke meget mere russisk - med mindre da man virkelig flotter sig og vælger udgaven med sort kaviar fra stør. Men så skal Folkets Avis lige have et par tusinde abonnenter mere først.

Til hovedret fik vi begge Bøf Stroganoff med kartoffelmos. Den var også virkelig god og langt bedre end den Bøf Stroganoff, jeg i sommers fik på en russisk restaurant i Berlin. Min spisepartner mente at den var, som man ville få den, hvis man kom hjem til en rigtig god russisk mad-mor. Det var en ret rammende karakteristik.

Hele vejen igennem var madoplevelsen på denne måde solid og ægte russisk. Der var kælet for detaljerne og man fornemmede at der var lagt vægt på gode råvarer.

Udvalget på menukortet er ikke så stort, men her skal man tage højde for at Restaurant Rusland kun er få måneder gammel. Det er bedre at starte med få klassikere, som man virkelig mestrer, end at have en masse middelmådigt på menuen.

Om Restaurant Rusland så med tiden udvider paletten, må vise sig.

Til maden drak vi en russisk "champagne". Den var noget lettere og lidt mere neutral i det end hvad vi typisk kender af mousserende hvidvine fra vesteuropa. Sjovt at prøve og det fungerede udmærket med retterne.

Ud over champagnen fik vi vores jule vodka shots lavet som blanding af vodka og saft fra presset frugt. Særligt kombinationen med solbær fungerede godt.

Derudover fik vi faktisk slet ikke afprøvet det store udvalg af vodka. Men jeg kunne se på kortet, at her virkelig var noget at hente for både vodka-kendere og folk som er nysgerrige på at prøve noget ud over det sædvanlige.

I den forbindelse bør jeg også nævne at restauranten i underetagen har en rigtig vodka-bar hvor man under kyndig vejledning kan stifte bekendtskab med de mange varianter.

Indretningen i Restaurant Rusland er hyggeligt holdt i russiske farver, og glas og service mere originalt end man ser de fleste steder. Stilen er gennemført, og det bidrager til en god stemning som yderligere bestyrkes af den venlige og kompetente betjening.

Jeg kan sagtens forestille mig at komme tilbage en anden gang og spise på Restaurant Rusland igen.

Organisationer
Emner
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.