Primære faneblade

Lukket

Aarhus Kommune: 29 embedsmænd tjener over 1.000.000 kroner om året

Foto: Lars Bjørknæs
Aarhus Rådhus. Foto: Lars Bjørknæs

Ifølge politikere og ledende embedsmænd, har det offentlige svært ved at konkurrere med det privates lønninger. Hos Aarhus Kommune er spørgsmålet nok nærmere, om det ikke forholder sig lige omvendt.

2.220.795 kroner. Så meget tjente stadsdirektøren, den aarhusianske udgave af en kommunaldirektør, i 2016, hvis der sker medtagelse af de pensionsindbetalinger, der dette år blev foretaget af Aarhus Kommune.

Det fremgår af en række aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den østjyske kommune. Et lønniveau der blandt andet skal ses i sammenhæng med, at aarhusianerne i disse år gennemfører en lang række nedskæringer, hvilket ifølge byens socialdemokratiske borgmester, Jacob Bundsgaard, vil ramme særdeles hårdt.

Den økonomiske smalhals er dog ikke til at se på lønningerne, som ikke kun stadsdirektøren, men også embedsmændene i Danmarks næststørste by tjente i 2016. Ifølge aktindsigterne opnået af Journalista.dk, tjente 29 af byens kommunale embedsmænd dette år over millionen.

Reelt kan der tales om, at alle kommunens chefer og direktører har sikret sig en årlig indkomst over 1.000.000 kroner.

Millionærer med bonus via resultatløn

Bag tallene gemmer der sig samtidig det interessante, at man i Aarhus ikke alene udbetaler millionlønninger til den absolutte top indenfor embedsværket.

Således tjente en kontorchef i Jacob Bundsgaards afdeling i 2016 en såkaldt bruttoløn på 1.014.639 kroner, hvilket udgør løn, arbejdsgiverens pensionsindbetalinger og eventuelle resultatlønsudbetalinger, før medarbejderen svarer skat.

I det hele taget viser opgørelserne fra Journalista.dk, at det er en god idé at være ansat så tæt på socialdemokraten som muligt. I alt havde fem medarbejdere i hans afdeling i 2016 en indtægt på over millionen, hvilket eksempelvis drejede sig om en projekt- og en afdelingschef.

Dette år tjente projektchefen 1.117.466 kroner, mens afdelingschefen kunne sætte 1.104.230 kroner ind på lønkontoen.

En række af de højest lønnede aarhusianske embedsmænd sikrede sig samtidig en bonus i form af resultatløn, hvilket fx var tilfældet for en forvaltningschef i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Opnåelsen af en resultatløn på 30.000 kroner gjorde, at embedsmandens årsløn nåede over 1.100.000 kroner.

Bonusens udbetaling skete på et tidspunkt, hvor denne del af den aarhusianske forvaltning havde været igennem væsentlige nedskæringer.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
Aarhus Kommune
Emner: 
politik
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn