Gå til hovedindhold

DR-bestyrelse blæser på Rigsrevisions løftede pegefinger – lønfesten i toppen af DR buldrer fortsat derudaf som var intet hændt

De store medier skal nok klare sig. De er ejet af stater eller af virksomheder der er ejet af rigmænd på størrelse med stater i økonomisk forstand.

Folkets Avis kan derimod ikke klare sig uden din hjælp.

Spørgsmålet er så om samfund kan klare sig uden de små selvstændige medier. Det bliver en fattigere verden for de fleste hvis de små medier forsvinder.

Bak op nu!

Abonner Doner

Kun et år senere i 2016 rundede lønnen så 3,6 millioner kroner. Lønnen havde altså fået et gevaldigt nøk opad på trods af formaningen fra rigsrevisionen.

Bliver 2017 da året, hvor Maria Rørbye Rønns løn runder de 3,7 millioner kroner? Så kan hun jo se frem til at runde de fire millioner årligt i 2020.

Om blot tre år.

Rigsrevisionens henstilling har bestyrelsen i DR jo blæst på.

Der skal nok mere hårdhændede metoder til at sætte en stopper for den herskende klasses omsiggribende nepotisme og de mange vennetjenester i det lag.

Altinget skrev på baggrund af en måling i sensommeren 2016, at "hele 66 procent af danskerne mener nemlig, at licensbetalingen til Danmarks Radio skal sættes ned. Blot 18 procent mener det modsatte."

Dansk Folkeparti og andre partier har også været ude med spareplaner og forslag om licensnedsættelser for Danmarks Radio.

Hvorvidt besparelser og sænkning af licensen vil føre til løntilbageholdenhed helt i toppen er dog yderst tvivlsomt.

De år, hvor Maria Rørbye Rønns løn tog et gevaldigt hop fra 2,8 millioner til 3,5 millioner, blev Underholdningsorkestret nedlagt i DR-regi og man fyrede mange medarbejdere.

Danmarks Radios bestyrelse og ledelse har altså ved flere lejligheder bevist deres evne til at flytte midler i egen retning, samtidig med at man skærer ned andre steder i organisationen.

Rigsrevisionen bemærkede også i 2015, at DR-ledelsen var bedre lønnet end ledere andre steder i det offentlige med tilsvarende stillinger. Siden da er afstanden blot vokset.

Der tegner sig efterhånden et billede af DR-toppen som en lukket klub, der lever efter egne regler og blæser på både sund fornuft, henstillinger fra rigsrevisionen og ikke udviser mindste grad af respekt for seerne og licensbetalerne.

Rigsrevisionen har i øvrigt nu igen DR i kikkerten efter den meget omtalte hestetransport-sag.

Problemet er bare, at rigsrevisionen aldrig rigtigt får samlet op på tidligere sager, og derfor kan DR-toppen slippe afsted med skandale efter skandale uden det får nogen konsekvenser.

Men nu er selv Socialdemokraterne, som ellers plejer at stå last og brast med DR-ledelsen, vågnet af tornerosesøvnen.

"Jeg synes, DR nu bør lave en benchmark-undersøgelse af lønningerne i andre offentlige og private virksomheder," siger medieordfører Mogens Jensen således til Ekstra Bladet.

Det må vist være det, man kalder en fin hentydning.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.