Gå til hovedindhold

DR kommer ikke i nærheden af at være et alsidigt nyhedsmedie

Hvis du tror, at DR dækker begivenhederne i verden bredt og nuanceret, så kan du godt tro om igen.

DR dækker nogle ting intenst, mens andre væsentlige begivenheder får lov at gå ubemærket hen.

Danmarks Radio har brugt ufatteligt mange ressourcer på PanamaLeaks, som langt hen ad vejen har vist sig at være en fis i en hornlygte i forhold til hvad det blev blæst op til i starten.

Omvendt har DR stort set ikke beskæftiget sig med DNCleaks, som afslører massiv nepotisme hos den herskende klasse i USA. Og når man endelig gør, så er det ud fra vinklen om, at det nok er russerne, som står bag.

Sjovt nok ville den form for journalistik blive kaldt konspiratorisk, hvis den var med omvendt fortegn.

Og andre venstreorienterede medier har trods alt skrevet mere om nepotismen hos det Demokratiske Parti. Herunder engelske The Guardian, som vist ikke ligefrem kan beskyldes for at uden for mainstream.

Men hos DR er dækningen helt, helt skæv.

Godt 200 artikler om PanamaLeaks, næsten intet om DNCleaks. Selvom de mennesker, som DNCleaks omhandler, har langt mere magt end dem ,som PanamaLeaks omhandler.

DR er ikke presse af den type, som taler magten imod. DR er i høj grad magten selv. En del af parnasset. En del af etablissementet.

Men lad nu være at gå i felten som bannerførere for "objektiv journalistik", DR.

Det er useriøst, DR. Og I gør jer selv til grin, for mange kan godt se, at jeres journalistik er ensporet og nyhedsdækningen er hullet som en si.

Med tiden vil flere gennemskue, at DR er svært ensporet.

Udviklingen går imod flere kilder til oplysning. Det er godt - omend der også er udfordringer ved udviklingen, som ikke i sig selv er garant for bedre information.

Det vender vi tilbage til, så husk at følge med og abonnere på Folkets Avis!

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.