Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

283

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Gavmilde generalforsamlinger på Vestforbrænding: Deltagere fik gaver for over 100.000 kroner – på skatteydernes regning

Pixabay
Fine gaver for andres penge. Foto: Pixabay
11/12/2019 - 15:35

Lukket

Det er også her, at der i dén grad uddeles gaver til de fremmødte - betalt af skatteyderne.

-Vestforbrændings havde 17.700 besøgende i 2015, en stigning på næsten 4.500. Besøgstallet omfatter ikke bare undervisning og formidling til stadig flere skoleelever, men også nye initiativer, som fx uddannelse af ejendomsfunktionærer.

Sådan lød ifølge Vestforbrændings hjemmeside en del af den status, som selskabets bestyrelsesformand, Ole Bondo Christensen, gjorde i forbindelse med offentliggørelsen af 2015-regnskabet.

Den socialdemokratiske borgmester i Furesø Kommune gjorde det i forbindelse med Vestforbrændingens 2016-generalforsamling samtidig klart, at der var stigende interesse for selskabets aktiviteter fra såvel danske som udenlandske besøgende.

Hos Vestforbrænding er de årlige generalforsamlinger langt fra bare en formel sammenkomst, hvor der eksempelvis skal ske udpegelse af bestyrelsesmedlemmer og foretages ændringer i vedtægterne.

Ifølge aktindsigter opnået af Folkets Avis er det også stedet, hvor deltagerne får dyre skatteyderbetalte gaver med sig hjem.

Mange og dyre gaver fast indslag under generalforsamlingen

Sådan var det eksempelvis i 2013, hvor generalforsamlingen fandt sted i slutningen af maj.

Her blev der indkøbt 101 køletasker, som alle blev leveret med specielle tryk til 416,50 kroner stykket. Oven i kom så udgifterne til opstart og en fragtmand, hvilket gjorde at regningen løb op i 55.516,25 kroner.

Også i 2014 var der ganske fornuftige gaver til de fremmødte, som blandt andet inkluderer politikere og embedsmænd fra de 9 storkøbenhavnske kommuner, der alle har andele i Vestforbrændingen.

Dette år bestod gaverne i Georg Jensen gaveæsker, som der var indkøbt 101 af. Inklusiv udgifterne til gravering, indpakning og bud, endte gaveregnen med at stå i 49.412,50 kroner.

Vestforbrændingen er i det hele taget, hvad man kunne kalde for et gavemiljø. Således blev der under den såkaldte bestyrelsesfest i 2015 også uddelt gaver til deltagerne, hvilket skete den 23. januar dette år – og kostede skatteyderne 21.100 kroner.

De kommende dage kan du her på Folkets Avis læse flere afsløringer om Vestforbrændingen, som i høj grad har været et festligt sted at opholde sig for fremtrædende borgmestre.

Dokumentation

Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013

 

Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014

Organisationer: 
Vestforbrænding
Emner: 
erhvervpolitik

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper