Gå til hovedindhold

Gavmilde generalforsamlinger på Vestforbrænding: Deltagere fik gaver for over 100.000 kroner – på skatteydernes regning

Det er også her, at der i dén grad uddeles gaver til de fremmødte - betalt af skatteyderne.

-Vestforbrændings havde 17.700 besøgende i 2015, en stigning på næsten 4.500. Besøgstallet omfatter ikke bare undervisning og formidling til stadig flere skoleelever, men også nye initiativer, som fx uddannelse af ejendomsfunktionærer.

Sådan lød ifølge Vestforbrændings hjemmeside en del af den status, som selskabets bestyrelsesformand, Ole Bondo Christensen, gjorde i forbindelse med offentliggørelsen af 2015-regnskabet.

Den socialdemokratiske borgmester i Furesø Kommune gjorde det i forbindelse med Vestforbrændingens 2016-generalforsamling samtidig klart, at der var stigende interesse for selskabets aktiviteter fra såvel danske som udenlandske besøgende.

Hos Vestforbrænding er de årlige generalforsamlinger langt fra bare en formel sammenkomst, hvor der eksempelvis skal ske udpegelse af bestyrelsesmedlemmer og foretages ændringer i vedtægterne.

Ifølge aktindsigter opnået af Folkets Avis er det også stedet, hvor deltagerne får dyre skatteyderbetalte gaver med sig hjem.

Mange og dyre gaver fast indslag under generalforsamlingen

Sådan var det eksempelvis i 2013, hvor generalforsamlingen fandt sted i slutningen af maj.

Her blev der indkøbt 101 køletasker, som alle blev leveret med specielle tryk til 416,50 kroner stykket. Oven i kom så udgifterne til opstart og en fragtmand, hvilket gjorde at regningen løb op i 55.516,25 kroner.

Også i 2014 var der ganske fornuftige gaver til de fremmødte, som blandt andet inkluderer politikere og embedsmænd fra de 9 storkøbenhavnske kommuner, der alle har andele i Vestforbrændingen.

Dette år bestod gaverne i Georg Jensen gaveæsker, som der var indkøbt 101 af. Inklusiv udgifterne til gravering, indpakning og bud, endte gaveregnen med at stå i 49.412,50 kroner.

Vestforbrændingen er i det hele taget, hvad man kunne kalde for et gavemiljø. Således blev der under den såkaldte bestyrelsesfest i 2015 også uddelt gaver til deltagerne, hvilket skete den 23. januar dette år – og kostede skatteyderne 21.100 kroner.

De kommende dage kan du her på Folkets Avis læse flere afsløringer om Vestforbrændingen, som i høj grad har været et festligt sted at opholde sig for fremtrædende borgmestre.

Dokumentation

[[{"fid":"2301","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","field_billede_navn[und][0][value]":"Vestforbrænding"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","field_billede_navn[und][0][value]":"Vestforbrænding"}},"attributes":{"alt":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","title":"Gaver til deltagerne på generalforsamlingen i Vestforbrændingen i 2013","height":"610","width":"460","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

[[{"fid":"2302","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","field_billede_navn[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","field_billede_navn[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","title":"Billede 2 : Billedtekst : Vestforbrændingens indkøb af gaver til generalforsamlingen i 2014","height":"471","width":"460","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lars Bjørknæs er en erfaren graverjournalist som gennem årene har afsløret mange sager om frås og magtmisbrug i det offentlige system