Gå til hovedindhold

Stifter og redaktør på Folkets Avis: "Jeg klarer den ikke"

Det går bedre og bedre for Folkets Avis.

Flere og flere læser med. Debatterer, skriver, deler. Dejligt!

Vi begynder også at få flere abonnenter. På den front begynder det også at ligne noget, selvom der er lang vej igen.

Kort sagt er der mere af det hele.

Det betyder så også mere arbejde til undertegnede.

Jeg har forlængst passeret en arbejdsuge på de 50 timer.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er mig som er hovedkraften bag avisen. Motoren om man vil.

Men nu kan jeg snart ikke mere. Jeg kan ikke tage mere på mig uden at risikere at begrave mig selv i arbejde.

Jeg klarer ikke det her – ikke alene.

Ikke hvis avisen samtidig skal indfri de forventninger, som læserne har til den – og som især nuværende og kommende abonnenter med god ret har.

Det uheldige er i den forbindelse, at avisen endnu ikke skaber indtægter nok til bare at dække mit eget timeforbrug på den. Selv ikke hvis jeg sætter min timeløn meget lavt på for eksempel 70 kroner i timen.

Der er vi slet ikke endnu.

Så hvordan skulle jeg kunne sende penge ud til freelancere?

Når jeg nu ikke engang kan tage penge ud til mig selv i nogenlunde forhold til min indsats.

Det spørgsmål bliver jeg nødt til at finde et svar på. Noget af løsningen er privatsponsorer. Jeg vil bestemt opfordre alle, som har Folkets Avis kær og som kan undvære 4 kroner om dagen, til at blive privatsponsor.

Ellers har vi selvfølgelig stadigvæk det almindelige abonnement til 2 kroner om dagen. Her kan praktisk talt alle være med, hvis de vil.

Jeg er åben overfor andre muligheder også.

Nå. Men tilbage til det med at klare opgaverne og skabe en bedre avis:

Jeg har talt med Lars Bjørknæs fra Journalista.dk. Han er en dygtig journalist - og en rigtig graver. Og han supplerer mine egne svage sider fantastisk godt :)

Han har sagt ja til at gå ind i et samarbejde med Folkets Avis!

Det er jeg meget glad for!

Med Lars på holdet vil Folkets Avis kunne levere god journalistik, inden for de netop de områder, som Folkets Avis har en målsætning om at dække mere kritisk end de øvrige danske medier.

Det vil også give undertegnede muligheden for lige at trække vejret og arbejde mere overordnet med avisen i en periode, selvom jeg uden tvivl stadigt vil være involveret på alle niveauer.

Men det koster naturligvis også. For selvfølgelig skal Lars have en fornuftig betaling for sine artikler, sin research og så videre.

Så kære læser,

Jeg håber, at du vil tage godt imod og være med til at løfte avisen op på næste niveau. Meld dig til som abonnent eller privatsponsor. Så skal vi nok få skabt en avis, der virkelig kan gå imod systemet her i landet.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.