Jonas Dahls startløn som hospitalsdirektør er 80.000 højere end forgængerens slutløn

Skrevet af Lennart Kiil

Folketingsmedlem for SF Jonas Dahl blev for nylig yderst overraskende udpeget som ny direktør på Regionshospitalet Randers. Og den gode socialistiske mand har fået forhandlet en fin millionlønning hjem - Jonas Dahl får væsentligt mere end sin forgænger på samme post.

Helt præcist får han 79.469 kroner mere om året. Det viser en aktindsigt søgt af Lars Bjørknæs fra Journalista.dk i samarbejde med Folkets Avis.

Han starter altså med en væsentlig højere løn end forgængeren efter en del år sluttede på.

Sådan øger man udgifterne i det offentlige. Hver gang en chef skal skiftes, giver man lige lønningerne et ordentligt hak opad.

DJØF vil på nedladende vis forklare enhver godtroende journalist, at lønstigningen skam er fuldstændig retfærdiggjort, fordi embedsmænd nu ikke længere er tjenestemænd, men derimod rigtige chefer som dem i det private!

Man kan så spørge hvad sandsynligheden er for at Jonas Dahl ville have fået en tilsvarende stilling i det private.

Mandens cv på sundhedsområdet er mildest talt sparsomt. Manden har en cand.mag. i samfundsfag og historie og stort set ingen praktisk erfaring med hospitalsvæsenet.

Men man må lade manden at han forstår at være på rette sted på rette tidspunkt.

For et par år siden indkasserede han et såkaldt eftervederlag på intet mindre end 1.749.856,50 kroner for blot seks ugers "arbejde" som skatteminister.

I den forbindelse virker 80.000 ekstra om året måske som småpenge, men det er det ikke for de fleste danskere borgere.

Det er tværtimod bemærkelsesværdigt at han som ny i funktionen tjener betydeligt mere end sin langt mere erfarne forgænger på samme post efter lagt tid sluttede af med at tjene.

Så er det ikke svært at forstå at det offentlige forbrug er ude af kontrol. Normalt vil en ny chef få mindre end en erfaren. Ikke mere!

Da SF og Jonas Dahl selv sad i regering med Thorning var han med i den såkaldte konkurrenceevnepakke, som skulle bremse stigningen i det offentlige forbrug.

Men han er tydeligvis selv en af de dyrere drenge, som trækker forbruget i opadgående hvor end han bevæger sig i systemet.

Folkets Avis har i flere artikler og gennem samarbejde med Journalista.dk afsløret hvordan uligheden stiger i den offentlige sektor med store lønstigninger og masser af millionlønninger i toppen, mens den private sektor skærer i løn og bløder arbejdspladser til udlandet på grund af det høje skattetryk i landet.

 

Personer: 
Organisationer: 
Emner: