Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Kommunerne jamrer: Vi mangler penge til velfærd

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Kommunerne jamrer: Vi mangler penge til velfærd

Skrevet af Lennart Kiil

Det er nærmest blevet et fast dagligt ritual:

Kommunerne fattes penge, og pressen skriver om alle de forfærdelige besparelser og nedskæringer.

Og ja, efter 10 år uden vækst er Danmark ikke ligefrem et land, der sprudler af overskud og livskraft.

Men inden kommunerne begynder at råbe om hjælp fra staten eller drømme om at hæve verdens i forvejen højeste skatter yderligere, burde de måske vende blikket indad.

For evnen til at prioritere og træffe de rette beslutninger er mildest talt ikke imponerende. På trods af at lønningerne øverst i hierarkiet, hvor lederne i det offentlige befinder sig, er steget ganske voldsomt de seneste år.

De højere lønninger har altså ikke medført bedre ledelse set med skatteborgernes øjne. Det har de mange konsulentordninger heller ikke. Også de kanaliserer bare skatteborgernes penge over i andre lommer.

De velbetalte ledere sender pengene væk fra de borgernære velfærdsydelser over i ligegyldigt projektmageri og sindsygt dyre prestigeprojekter

For slet ikke at tale om al den deciderede frås og fryns - og tant og fjas - vi er vidner til.

Se også: Kommunalt halbal: Champagne til 12.630 kroner

Kommunekasserne er blevet umættelige sorte huller. Og de mange kreative ledere fra den snakkende klasse kan altid finde nye måder at bruge penge på.

Der er ingen mangel på kreativitet, når det gælder om at brænde penge af.

Vi vil i den kommende periode afdække forholdene omkring kommunerne og de offentlige kasser. Vi vil så på lønforhold blandt chefer og på frås med skatteydernes midler.

Vi vil holde kommunerne ansvarlige og ikke som de fleste andre medier viderekolportere en fremstilling at kommuner i krise. I hvert fald ikke i en krise som ikke langt hen ad vejen er selvskabt.

Når folket får mindre service for en stadig højere skat og oplever at pengene bruges uden respekt og omtanke, så går det ikke at kommunerne gemmer sig bag overskrifter om nedskæringer og besparelser.

Se også: Aarhus Kommune leaser luksusbiler for millioner - skærer ned på velfærd til handicappede

Så længe der bruges alt for mange penge på projektmageri, frås og fede chefhyrer må kommunerne gribe i egen barm og få fejet for egen dør.

Kom igang og hold inde med jeres jammer!