Gå til hovedindhold

Kommunalt halbal: Champagne til 12.630 kroner

Af Lars

Arenaens top har haft et stort forbrug af dyre rejser, spændende koncertoplevelser - og champagnemiddage - på skatteborgernes regning.

"Ud fra et koncertmæssigt synspunkt er der ikke noget, som forsvarer, at man skal bruge 700 millioner kroner mere på en multiarena, end man har gjort i Herning. Jyske Bank Boxen har alle faciliteter, som en koncertarrangør kan tænke sig, og arenaen har for længst bevist sit værd."

Sådan lød det fra koncertarrangøren Kim Worsøe, da han tilbage i 2011 overfor Politiken forklarede, hvorfor Københavns kommende multiarena fremstod unødvendigt dyr.

Et indendørs stadion, der siden har skiftet navn til Royal Arena, og som efter planen åbner dørene i begyndelsen af 2017.

Udgifterne til selve byggedelen af Royal Arena, har dog langt fra været de eneste markante. Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået i arenaens forbrug af blandt andet rejser, middage og andre repræsentative udgifter.

En adgang der har været mulig, fordi 50% af finansieringen på over 700 millioner kroner, er kommet fra Københavns Kommunes skatteydere.

Dermed måtte de også finde checkhæftet frem, da arenaens top sammen med samarbejdspartnere den 13. december 2013, satte sig godt til rette på Cafe Victor i København.

Otte flasker champagne til 14 deltagere
Den samlede regning for de 14 deltagere løb op i 42.850 kroner, hvilket blandt andet skyldtes et stort forbrug af champagne.

I alt blev der indkøbt syv flasker Möet Chandon Magnum, som hver kostede 1.600 kroner.

Det rakte dog ikke for deltagerne, som også købte en mere traditionel flaske Möet-champagne til 795 kroner, så der alt i alt blev drukket bobler for 11.995 kroner.

Til middagen blev desuden investeret i 18 flasker vin til 12.630 kroner, ligesom der blev skyllet efter med 27 mojitos.

Forbruget på Cafe Victor har langt fra været enestående, når Royal Arenas ledelse er gået i byen. Samme år som julefrokosten på den kendte Tivoli-restaurant, blev sommerfesten henlagt til Fishmarket i København.

Her kostede det næsten 2.000 kroner per kuvert, da seks deltagere spiste og drak for i alt 11.725 kroner. Et beløb der eksempelvis gjorde det muligt at betale for et festfyrværkeri af fiskeretter, som blev indtaget sammen med både gode og dyre vine.

Også udenfor landets grænser, har Royal Arenas madbudget været over det gennemsnitlige. Således blev der eksempelvis brugt 24.110,10 kroner, da selskabets tidligere direktør i 2013 sammen med forretningsforbindelser besøgte Restaurant MASH i London.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lars Bjørknæs er en erfaren graverjournalist som gennem årene har afsløret mange sager om frås og magtmisbrug i det offentlige system