Gå til hovedindhold

Selvstændig: "Mette Frederiksen hjælper på ingen måde iværksættere eller nystartede virksomheder - nada som i nada!"

Jeg kan personligt skrive under på, at Mette Frederiksen ikke fatter noget omkring iværksætteri og start af virksomhed, da jeg de seneste ni måneder har været og er i en situation, som er dækket af følgende beskrivelse fra en leder i Børsen:

Uvidenheden afslører sig i et debatindlæg, som Mette Frederiksen har skrevet i Dagbladet Information. Læs f.eks. udtalelsen: "Iværksættere lykkes med de skæveste idéer, fordi vi har besluttet, at der skal være råd til, at de løber en risiko."

Alle politikere holder af iværksættere. Men at en iværksætter lykkes, fordi politikerne har lavet et system, hvor de kan løbe en risiko, er i bedste fald forvrøvlet. Iværksættere løber en risiko for egen regning. Ingen funktionærlov, ingen ferielov, ingen overenskomst, ingen barsel, ingen arbejdsløshedskasse, ingen hjælp fra skattesystemet, og sådan fortsætter listen i det uendelige.

Velfærdssamfundet er indrettet til lønmodtagere, offentligt ansatte og personer på offentlig forsørgelse. Trist, men sandt. Derfor kan Mette Frederiksen ikke tage æren for iværksætterne.

Danmark, "vi" eller samfundet – og med 100 procent sikkerhed ikke Mette Frederiksen – hjælper på ingen måde en iværksætter eller nystartet virksomhed - nada som i nada!

Gårsdagens Børsen leder afsluttes med denne kommentar, som jeg virkelig håber at mange danskere læser og forstår betydningen af!

"Mette Frederiksen gentager også myten om, at 'Danmark på kun 100 år er gået fra at være et fattigt land til at være et af de rigeste i verden.' Det er historieforfalskning. Allerede før Første Verdenskrig var Danmark et af verdens ti rigeste lande. Nærmest alle er blevet rigere siden.

Nutidens socialdemokrater vil gerne give velfærdsstaten æren for vores velstand. Historien er omvendt. Erhvervsdrivende, selvstændige, landmænd, købmænd og deres arbejdsomme ansatte har skabt et rigt land og gør det stadig. Det er grundlaget for, at politikerne kan opkræve skatter og udbygge den offentlige sektor.

Lad os bede til, at vælgerne kræver, at de politiske ledere forstår basal økonomi. Mette Frederiksen kan heldigvis nå at lære det."