Offentligt støttet feministisk hjemmeside om børnebøger viser psykologisk tortur af dreng i baggrundsbilledet

Skrevet af Lennart Kiil

Genustest.no er en del af et nordisk samarbejde som hævder at ville gøre op med "traditionelle kønsroller".

Og i dette opgør skyr man åbenbart ingen midler.

På genustest.no har man nemlig valgt at illustrere hjemmesiden med et billede af en ulykkelig dreng i en lyserød kjole, som får skældud af en voksen kvinde.

Det forekommer at være et underligt valg for en hjemmeside og en ideologi der påstår at kæmpe for frihed og ligestilling - og en ophævelse af "begrænsende kønsroller".

Men hvor stammer det underlige billede egentligt fra?

Det er nemt at finde ud af med lidt hjælp fra Google.

Først går man ind i kildekoden på genustest.no og finder den lokale sti til billedet i deres WordPress CMS.

Denne sti kopierer man så ganske enkelt over i Googles baglæns billedsøgning.

Google finder så ophavet til billedet:


Det første link til Pinterest er en blindgyde. Men det næste til eves-rib.deviantart.com viser sig at være ophavet til billedet. "Kunstneren", som har lavet tegningen, deler sin "kunst" her.

Navnet deviantart er velvalgt - det kan vel betyde både "afvigende / pervers kunst" og "den perverse / afvigendes kunst".

Kunstnerens navn er "Jamie Vesta" og han eller hun har ud over galleriet på deviantart også en blog hvor tegninger i samme stil deles.

Det viser sig at brugerne omkring Jamie Vesta har en form for forkærlighed for tegninger af voksne kvinder som tvinger drenge til at gå i pigetøj.

Hvis man læser kommentarerne og tags til billederne, viser det sig at handle om feminisering af drenge. Forced feminization, som det vist hedder i brugernes sprog.

Det er selvfølgelig en form for opgør med de traditionelle kønsroller, men det forekommer også at være meget perverst.

Hvad der imidlertid også er temmelig perverst er, at danske skatteborgere tvinges til at betale for en side som Genustest.no som tydeligvis drives af nogle mennesker med nogle temmeligt tvivlsomme og aparte ideer hvad angår børneopdragelse.

Kære Genustest.no folk – I er blevet afsløret og taget med bukserne nede af Folkets Avis - og denne sag vil blive ført til dørs:

Hvorfor hulen illustrerer I en side, der angiveligt handler om børnelitteratur og ligestilling i børnehaver, med et perverst billede skabt til at stimulere et afvigende voksent publikum?

Ja, det spørgsmål og en del andre kommer I forhåbentligt snart til at svare på.

Del Offentligt støttet feministisk hjemmeside om børnebøger viser psykologisk tortur af dreng i baggrundsbilledet