Gå til hovedindhold

Overraskende nyt: DR er begyndt at dække Hillary Clintons skandaler

Da jeg så nyheden, om at FBI havde genåbnet efterforskningen af Hillary Clintons email-skandale, ventede jeg en lille time.

Så gik jeg ind på dr.dk – egentligt uden forvetninger om at DR havde viderebragt nyheden.

Men det skal DR have.

Ret skal være ret.

DR var faktisk godt med og havde allerede adskillige artikler om sagen.

I modsætning til for blot få uger siden, hvor DR var meget langsom til at rapportere om problemerne i Clinton-lejren, men altid hurtig til at skrive om den nyeste Trump-skandale.

Denne bias på DR medførte en del kritik, blandt andet fra undertegnede her på Mediemøllen på Folkets Avis.

Efter kritikken anerkendte Steffen Gram på DR tendensen til at danske medier ikke rapporterede nok, når der var problemer i demokraternes lejr.

Jeg håber, at DR holder den nye linje. For der er mange mennesker som får deres daglige nyheder fra DR. Og måske endda en del som ikke selv følger med direkte i andre medier - og slet ikke de udenlandske.

Nu gør en enlig svale som bekendte ingen sommer. Så også fremover vil jeg holde øje med, om DR holder den forbedrede linje, eller om det kun er lige nu, hvor der er fokus på bias, at DR tager begge sider med.

Men uanset hvad:

Det er rart at se, at det nytter noget at kritisere de store medier. At det i hvert fald engang imellem gør en forskel. Selvom effekten muligvis er kortvarig.

Og husk som altid at følge med både her på Folkets Avis og andre steder.

Og bevar din skepsis – der bliver sikkert brug for den igen!

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.