Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse SKAT – fordi nystartede selvstændige ikke drømmer om andet end at være omgivet af bureaukrati på alle sider lige fra første sekund

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

SKAT – fordi nystartede selvstændige ikke drømmer om andet end at være omgivet af bureaukrati på alle sider lige fra første sekund

Skrevet af Lennart Kiil

SKAT viser nok engang at de ikke har den fjerneste forståelse for iværksætteri, små virksomheder og selvstændige.

Af de syv ting, SKAT lister, er ikke én blandt de væsentligste.

For SKAT handler det tydeligvis alene om at få kontrol med de nystartede og påbegynde udmalkningen så hurtigt som muligt.

Jeg gætter på, at der ikke er mange iværksætteri eller selvstændige i SKAT. Som alle andre organisationer i det offentlige har SKAT en lønmodtagermentalitet.

Sandheden er, at i Danmark bliver selvstændige behandlet rigtigt skidt.

En selvstændig bruger hele sin opsparing, skal derefter høre på bekymringer fra familie og venner, bliver haglet igennem af SKAT og det øvrige offentlige bureaukrati og lever af havregrød i fire år.

Hvis det ikke lykkedes, står den selvstændige tilbage på bar jord. Uden en øre. Systemet der før var alle vegne er nu ingen steder at finde.

Omvendt hvis den selvstændige har bare en smule succes. Så skal du se systemet være der med alle sine krav. Fra den første øre skal der betales moms og dusinvis af andre skatter og afgifter alt efter branche.

Kort sagt - systemet vil gerne skumme fløden af den risiko iværksætteren løber og det store ulønnede arbejde han lægger for dagen den første tid.

Men systemet bakker ikke op om iværksættere. Og gør hvad det kan for at genere dem.

Politikerne siger, "vi har brug for iværksættere". Og når en enkelt borger så tager chancen står politikernes eget udvidede system klar med lussinger.

"Ha, selvstændig – hvordan kan du være så dum. Nu får du en dummeflad. Og en til. Det var du selv uden om. Selvstændig. Ha!"

Og så ævler politikerne videre med bekymret mine om manglen på vækst og nye virksomheder.

Simpelthen.

Danmark er i stykker set med en selvstændigs øjne. Danmark er faktisk 100 procent forkælet lønmodtagerkultur.

Og det afslører opslaget fra SKAT jo også.

Den måde SKAT kommunikerer på viser alt om den måde, SKAT ser selvstændige på.

Emner: 
Del SKAT – fordi nystartede selvstændige ikke drømmer om andet end at være omgivet af bureaukrati på alle sider lige fra første sekund