Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvor mange milliarder har direktørfeminismen kostet Norge?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hvor mange milliarder har direktørfeminismen kostet Norge?

Skrevet af Lennart Kiil

Nogle gange er det værd at bruge nogle minutter på og gå tilbage i tiden og se på effekterne af forskellige politiske tiltag og sammenholde virkelighedens resultater med de mange gode hensigter.

I Norge indførte man for en del år siden kvindekvoter ved lov i landets større virksomheder.

Op til beslutningen støttede landets politikere sig blandt andet op ad feministisk "forskning" og såkaldte studier i diversitet.

Man hævdede fra flere kanter, at kønskvoterne ville få en positiv effekt på virksomhedernes og dermed landets produktivitet og andre performance parametre.

I Danmark har flere politiske kvindeorganisationer arbejdet for lignende lovgivning herhjemme. Og man finder ikke sjældent indlæg i aviser og trykte medier som fremfører, at nu har det og det studie "bevist" de gavnlige effekter ved kvoteordninger.

Hvis man løfter blikket fra de mange fabrikerede studier og den stærkt politisk farvede forskning og i stedet retter det mod virkeligheden, tegner der sig et helt andet billede.

I Norge gjorde man rent faktisk forsøget. Man gennemførte eksperimentet i fuld skala. Resultaterne var skuffende.

De lovede positive effekter udeblev. I stedet så man et voldsomt fald i produktivitet.

Der er ikke megen tvivl om at det voldsomme fald i produktivitet som indtraf kort efter kvoterne bliv indført, har kostet Norge rigtigt mange milliarder i "tabt arbejdsfortjeneste".

Husk lige på den har graf hver gang de politiske aktivistmedier her i landet forsøger at bilde dig ind at kønskvoter er en god ting for virksomheder eller Danmark.