Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Kaldte minister i samråd om syv år gammelt blogindlæg – sidder med tomt CV som Formand for Folketingets skatteudvalg

Fotos: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Ole Birk Olesen og Lea Wermelin. Fotos: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug

I går skrev jeg et debatindlæg om Lea Wermelin, som på trods af et - for nu at sige det meget diplomatisk - sparsomt CV sidder som formand i Folketingets skatteudvalg.

De fleste kunne godt se pointen med indlægget.

Nemlig det paradoksale i at mennesker uden erfaring fra erhvervslivet eller livet uden for skolesystem og Folketing i det hele taget sidder med så meget magt over både borgere og virksomheder.

Enkelte mente dog, at kritikken var irrelevant og skød ved siden af målet.

Det mener jeg ikke, den gjorde og det vil jeg nu forsøge at anskueliggøre med et eksempel på en kritik, som vitterligt er irrelevant.

En kritik Lea Wermelin selv fremførte mod transportminister Ole Birk Olesen.

For nylig spildte hun nemlig ministerens tid og skatteborgernes penge på at trække ham i samråd om et syv år gammelt blogindlæg, som intet havde med transport eller andet under ministerens resort at gøre.

Og ganske ligesom en del tyder på at hun i sin formandspost for skatteudvalget fungerer som mundstykke for AE og Cevea, så var der meget, der tydede på, at hun i sagen om samrådet med transportministeren agerede som Kvinfo's forlængede arm.

Og det er jo netop et af problemerne ved at have meget unge og uvidende folketingsmedlemmer. Det er utroligt nemt for særinteresser som Kvinfo, Cevea, AE og lignende at manipulere disse unge politikere.

Tilbage til de to typer af kritik.

Lea Wermelins kritik af en ministers polemiske syv år gamle - og for hans nuværende stilling irrelevante - blogindlæg overfor min kritik af Wermelins manglende erfaring og faglighed inden for det område, hun sidder som formand for i Folketingets skatteudvalg.

Her mener jeg helt klart, at min kritik er den relevante og Lea Wermelins kritik er den irrelevante. Den handler om hendes erfaring og faglighed i forhold til det udvalg, hun sidder i nu.

Og under alle omstændigheder burde hun nok tænke sig lidt bedre om og holde igen med kritik af andre på et tyndt grundlag, når man uden problemer kan rette en meget mere substantiel kritik mod hendes eget arbejde i Folketinget.

Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus. Måske et udtryk det unge folketingsmedlem kunne skrive sig bag øret.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Personer: 
Lea WermelinOle Birk Olesen
Organisationer: 
KVINFOCeveaArbejderbevægelsens Erhvervsråd
Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her: